Skip to content

Alfa Samec: Tudi moški jočemo in smo na tleh!

Že par dni poslušam tarnanje in jamranje prijateljice, kakšni prasci smo moški, ki samo vzamemo in smo izvor čistega zla, ter da nismo vredni, da živimo, da nikoli ne jočemo in nikoli ničesar ne čutimo, razumemo … razlog za njeno takšno mišljenje – razpadla veza in moram priznati, da je tokrat resnično bila zaljubljena in moram pritrditi, da je tip kreten, ker je ženska na mestu, zahtevna, a ono sanjsko dobra mama, dobra žena, dobra kuharica, odlična poslovna ženska in seveda odlična v postelji, kako vem pa tako jasno. Res je, da se jo povprečni moški ustraši, a je vredna vsake minute. In ko je že par dni tako poslušam sem se resno začel spraševati, če je kaj v njenem prepričanju in če mogoče smo res roboti, ena izmed živalskih vrst, ki razmišlja s svojo spodnjo glavo.

Res je, da moški s težavo pokažemo svoja čustva, saj smo bili vzgojeni v duhu, da fantje ne jočejo, ker to ni lepo, ker je to znak slabosti. Prav tako si med frendi ne delimo robčkov, ampak se poslušamo, ko je čustveno preveč nabito, pa potisnemu jamrančku v roke pir in vse obrnemo na hec. Skušamo se zamotiti z delom, športom, družbo, ali novo deklico, a to še ne pomeni, da globoko v nas ne tli bolečina, nas ne duši in glas v nas kriči, da ne zmore več, a vsak moški to svojo bolečino predela po svoje.

So moški, ki jočejo in se smilijo sami sebi. Njihovo razpoloženje prehaja od jokanja, spraševanja zakaj, jeze in obtoževanja bivše, da je vse samo človek ne, do tega, da se po kolenih plazijo in prosijo naj pridejo nazaj. Pripravljeni so narediti vse, da bi njihova draga prišla nazaj, celo s samomorom grozijo in obljubljajo nebesa na zemlji. Teh moških se ženske bojte, ker vas bodo vedno zlorabljali in bodo v vas vedno prebujali občutek krivde. Niso vredni niti sekunde vašega časa in vedite, da ko bo potrebno reševati pomembne zadeve, bodo pobegnili, se zvili v klobčič in jokcali, kako je svet krut. Tak moški ne more biti niti možje, niti očetje, ker obvladajo le izsiljevanje z vidika bogi jaz.

Potem so moški, ki so vas imeli zgolj za »prehod«. Običajno prihajajo iz zelo boleče veze, ki jih je potrla in so si našli vas, da si dvignejo ego, da dobijo občutek, da še zmorejo in da pozabijo. Dokler vas bodo rabili, vas bodo nosili po rokah, vam dajali občutek, da ste edini, ko se bodo pozdravili, bodo postali vse bolj pasji, dokler se na eni točki, ne bodo odločili, da je čas, da gredo. To bodo naredili, ali na način, da bodo preprosto šli in vas samo odrezali, ali vas pripeljali tako daleč, da ga boste pustile, ker konec koncev ste ženske tiste packe, on pa bogec, ki ga vsaka izkoristi. Če ravno se sliši zelo bolano, morate vedeti, zakaj je šel z bivšo narazen, ker če tega ne veste, tvegate, da ste prehod, odskočna deska za njegovo novo življenje in vas niti en dan ni imel rad, le privlačne ste mu bile. V vas je videl le gospodično, ki mu ne bo težila, ga bo ujčkala in samo imela rada, on pa bo imel all inclusive oskrbo.

Moški, ki vas je imel resnično rad in mu je ob razhodu težko, bo svojo bolečino premestil na bolj konstruktiven način, kot je jok in smiljenje samemu sebi 24 ur. Ženske ob razhodu delate dramo, mi tega ne počnemo. Zadeve se lotimo zelo analitično in sistematsko. Kakšen dan, dva, teden vas pustimo pri miru in hkrati upamo, da boste poslale kakšen SMS, da bomo zadevo kaj hitro uredili in konec ne bo konec, le premor. Če tega ni, vas bomo skušali narediti ljubosumne, da preverimo, ali ste še jezne, ali ste res zaključile. Pri teh zadevah smo zelo izvirni, od neumnosti, da na FB popamo različne komade in slike, da bi vam dali vedeti, da smo OK, od tega, da se slučajno znajdemo na istem mestu kot ve, do tega, da zaslišimo vse vaše prijatelje, na diplomatski način, kako ste. Če ugotovimo in to kaj hitro, da ste ve zaključile in nima več smisla, nastopi druga faza – zamoti se. Začeli bomo na veliko delati, športati in se družiti, ne pričakujte, da bomo obiskali kakšnega terapevta, ker ga ne bomo – to ni za nas. S prijatelji ob šanku vedno znova izkoristimo priložnost, da pojamramo, da ste šle in da je v morju dovolj rib, to je naš način, da povemo, hudo mi je, pogrešam jo. Ko je alkohola preveč, mogoče res rečemo,da vas hočemo nazaj in če je trenutek pravi, nas imajo frendi na vrh glave in smo že milijontič povedali, kako dobra baba ste in vas hočemo nazaj, bo priletel on neumni sms: »miška jaz te mam še rad…«, če se zjutraj zbudimo z vami, ste se torej odzvale, če ne, mi nič ne vemo o tem. Temu potem sledi faza 3, ko nas je že sram govoriti o tem, zato povemo še kakšnemu tujcu, kelenrci in dečvi, ki jo osvajamo. Takrat po večerih v osami že pretočimo kakšno solzo, pogledamo kakšen romantičen film in vsekakor poslušamo romantične pesmi. Ko nam to postane dolgočasno, potem nastopi faza 4 – nov lov. Kako hitro pride do te faze je odvisno od posameznika in družbe, ki jo ima. Nekateri to naredijo v tednu, drugi v treh mesecih, tretji v letu , treh…

Hkrati se morate zavedati, da lahko nekoga tako močno prizadenete, da bo imel nove ženske in to veliko, a niti eni ne bo pustil blizu, ker ga je ena prizadela. Njegov edini cilj bo, da prizadene prej kot bo sam prizadet. Večni plejboj, ki bo na videz oh in sploh, a v sebi bo trpel.

Obstajajo pa še moški, ki svojih žensk nikoli ne pozabijo. Na videz živijo normalno življenje, a se nikoli ne vežejo v novi vezi, ker so prepričani, da se bo ljubezen njegovega življenja vrnila in ni prostora za novo vezo, a to še ne pomeni, da ne more vmes imeti drugih. Lahko, a bo vedno, ko bo ta njegova ta prava prišla mimo, vse izpustil iz rok in letel k njej.

Seveda obstajajo še ti, ki se bodo zapili, zanemarili in disocializirali, ker se jim je zgodila najhujša krivica tega sveta in nobene ne bodo ljubili bolj. Zanj bo ženska le sredstvo za doseganje spolnih potešitev, ker kaj več mu tako in tako ne more dati, podoben bo tudi njegov odnos do žensk. Zanj bodo manjvredna živa bitja, del mesa okoli splovila, žival, ki so jo udomačili, a bi bilo bolje, da bi katero drugo…

Vsekakor je tudi pomembno zakaj se je veza končala, če zaradi vašega skoka čez plot – le redki so tisti, ki vam bodo dali še eno možnost, ker kar je naše je naše. Če zaradi vašega non stop nerganja, vas je že med časom, ko sta bila skupaj prebolel in bo preprosto šel daleč stran. Če je bil le šum v komunikaciji…potem so vsa vrata odprta.

Torej moški imamo čustva, le pokažemo jih ne na način, ki bi ga ve rade. Mi vam pokažemo na ta način, da vas lepo gledamo, se uredimo za vas, se spomnimo vaše najljubše jedi, glasbe, parfuma, da vam uredimo zadeve, ki so vam običajno samoumevne (popravila v hiši, na avtu), pojemo kar skuhate, če ravno ni vedno najboljše, naredimo tiste majhne stvari, ki jih ve nikoli ne opazite, npr. damo perilo v koš za perilo, dvignemo straniščni pokrov, zamenjamo luči, pobrišemo prah … v bistvu vam na veliko načinov pokažemo, koliko nam pomenite, a ve tega ne opazite. Podobno je s prebolevanjem. Imamo svojstven način, ne delamo pa dram, ker smo moški in je to grdo. Tisti, ki bo rekel, da ob razhodu ni prizadet, ali laže, ali pa vas nikoli ni imel rad, oz. nikogar ni imel rad. Običajno so slednji mamini sinkoti, ki še vedno vsak dan pokličejo mamico, gredo k njej na obisk in so mamice vedno na prvem mestu.

Torej deklice moje drage, moški jočemo in ni potrebe, da premišljujete o tem, kaj se z nami dogaja. Če vam je mar do nas in niste bile ravno ve tiste, ki ste nas prizadele, da smo končali vezo, ker takrat ni povratka, pridite, povejte, da nas pogrešate in kdo ve…mogoče se je le usoda poigrala in bo zdaj veza bolj trdna.

Alfa Samec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice