Skip to content

Kandidat za poslanca Klemen Šavli: SLS je edina, ki se resnično zavzema za podeželje

V Sloveniji je približno 17.000 kmetov in to število še vedno upada. Premalo se zavedamo, da so ravno kmetje tisti, ki lahko omogočijo samooskrbo Slovenije in s tem daje našemu malemu narodu popolno svobodo, ter neodvisnost. Kmetje so pomemben člen naše družbe, če ravno so v večini dani malce na stran. Redki so mladi, ki se zavestno odločijo za to, da bodo ostajali v kmetijstvu, eden takšnih je Klemen Šavli.

Je oče dveh otrok, mož in kmet. Je predsednik OO SLS Tolmin, svetnik v občini Tolmin, član sveta KGZS, predsednik Strojnega krožka in član sveta OR ZGS. Po izobrazbi je kmetijski tehnik, a je z veseljem zaposlen doma na kmetiji.

Ljudje imamo do kmetov kar nekaj predsodkov, zakaj menite, da ste primerni za poslanca, kaj je tisto, kar boste prinesli tja, da bo v dobro ljudem?

Kot član premnogih odborov in funkcij, ki jih imam sem kar dosti po Sloveniji. Spoznal sem velik del Slovenije, predvsem podeželje in se seznanil s premnogo katerimi težavami s katerimi se državljani srečujejo. Menim, da se je v zadnjem času pozabilo na malega človeka in tudi kmete, zato je čas, da pridemo v parlament ljudje, ki vemo kaj je treba spremeniti, si upamo to tudi povedati, stati za svojim in dejansko to narediti, ne pa zgolj polemizirati.

Kje torej kandidirate in zakaj ravno tam?

V čast mi je, da kandidiram za SLS v okraju Idrija, pod številko 12. Ljudi tam poznam in poznam njihovo pridnost, sposobnost in iznajdljivost. Živijo v zelo težkih pogojih, a kljub temu so ustvarili močno industrijo in v najtežjih pogojih ohranili obdelano in poseljeno krajino.

Zakaj se boste zavzemali kot poslanec?

Kot poslanec se bom v prvi vrsti zavzemal, da se najprej poskrbi za lastne državljane in prepreči prekomeren prihod tujcev, ki nas izkoriščajo. Vsekakor podpiram decentralizacijo, kar je tudi ena najbolj edinstvenih in močnih tem SLS. Težko je uradnikom v Ljubljani obrazložiti, da zgolj s pogledom na zemljevid in brez konkretnega poznavanja terena težko odločaš o tem, kakšna je rodovitna zemlja in kakšna ne. Boril se bom tudi za pravično socialno politiko, debirokratizacijo, navsezadnje imamo bistveno preveč zakonov. Na vodilna mesta sodijo ljudje, ki so sposobni in niso nastavljeni preko vez, in ne takšni, ki so že v preteklosti naredili ogromno škode.

Kaj pa je tistega, kar je po vašem mnenju nujno, da se čim hitreje spremeni?

Nujna je decentralizacija države in zmanjšanje birokratskih ovir vključno z raznimi zavodi in društvi, ki se financirajo iz proračuna ali celo iz tujih organizacij z vprašljivimi cilji. Potrebno je drastično ukrepati na področju divjadi in zveri, saj njihova širitev ogroža turizem, kmetijstvo in poseljenost podeželja.

In nujno je potrebno vse tiste, ki ovirajo izvedbo majhnih projektov (ceste po degradiranih območjih , ki so po neumnem pod naturo, mostovi, male hidroelektrarne, odstrel divjadi in zveri) po drugi strani pa mirne duše na silo na naajboljša kmetijska zemljišča umestijo MAGNO, ustrezno sankcionirati. Za svoja dejanja morajo prevzeti odgovornost. Kdor je za divjad in zveri naj plača vso posredno in neposredno škodo. Kdor je za migrante naj jih ima doma in naj jih vzdržuje sam.

Kaj bi še sporočili svojim volivcem, da bi jih prepričali, da ste vi in SLS prava odločitev?

SLS je res prva in prava izbira, ker se je sposobna povezovati na osnovi želje po dobrobiti vseh državljanov. Mi se ne ukvarjamo z ideološkimi delitvami. Bili smo prvi, ki smo opozorili na migrantsko invazijo iz bližnjega vzhoda. SLS je edina, ki resnično pozna probleme podeželja in jih bomo reševali, ker nismo centralistična stranka. Tudi nismo stranka enega človeka, pač pa stranka tisočev ponosnih državljanov Slovenije.

Alenka Gabrovec

*Naročnik prispevka je Slovenska ljudska stranka (SLS), Beethovnova 4, 1000 Ljubljana.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice