Skip to content

Poslanska kandidatka SLS Jasmina Opec Vöröš: Mali ljudje so tisti, ki ustvarjajo državo, ne Ljubljana

Pomurje je za večino Slovenije del, ki ga ne poznamo dobro, jasno pa nam je, da je tam svojstven jezik, kultura in ljudje, v bistvu se sploh ne zavedamo, da je Pomurje kot neobrušen diamant. Ponudi lahko izjemno naravo, dobra kulinariko, domačo hrano, ne smemo pozabiti na gibanico, možnost sprostitve in športnih aktivnosti. Pomurje dejansko ima velik potencial na področju turizma, kmetijstva, razvoju energetike,  obrti in podjetništva.

Česar se zelo dobro zaveda poslanska kandidatka SLS Jasmina Opec Vöröš, ki se je kot poslanka v prejšnjem mandatu veliko ukvarjala s problematiko Pomurja (delavci migranti, ukinitev poštnih in bančnih poslovalnic, prenos odločanja iz državne ravni na regijsko raven, izboljšanje zdravstvenih storitev v Pomurju…), vendar zaradi predčasnih volitev 2014 je ostalo veliko nedokončanega dela. Ravno zaradi zavedanja, da lahko naredi Pomurje bolj prepoznavno, ter mu izbriše manjvrednostni pečat, ponovno kandidira za poslanko, da dokonča začeto delo pred leti. Jasmina je pri svojem delu dosti v stiku z ljudmi, posluša njihove konkretne vsakodnevne težave in poskušati poiskati rešitve, saj se zaveda, da je le to pot k boljši in lepši prihodnosti.

Kako bi na kratko predstavili sebe?

Zase vedno najprej rečem, da sem Prekmurka. Ponosna sem na to, od kod izhajam, ponosna na svoje korenine in na svojo pokrajino.  Po končanem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani sem številne delovnem izkušnje pridobivala v odvetništvu, gospodarstvu, državni upravi, nevladnem sektorju in na mednarodnem področju. Sem nekdanja poslanka, mestna svetnica v Murski Soboti, podpredsednica SLS, Pomurka leta 2013. Navdušena tekačica in navijačica na športnih prireditvah.

Kaj je tisto na kar ste najbolj ponosni?

Na svojo družino. Kar pa se mojega družbenega dela tiče, pa mi je zagotovo bila največja čast, ko so me Pomurke in Pomurci leta 2013 izbrali za Pomurko leta 2013. Še posebej, ker se je nagrada navezovala na moje delo kot poslanke, ki si aktivno prizadeva za razvoj domače regije.

V katerem okrožju kandidirate za poslanca in zakaj?

Kandidiram v 4. volilnem okraju 8 volilne enote ali kot rečemo po domače, na Goričkem, pod številko 16. Gre za enega največjih in najbolj številčnih volilnih okrajev v Sloveniji, ki izstopa po svoji naravni lepoti, kulturnem bogastvu in prečudovitih, delovnih ljudeh. Goričko predstavlja neobrušen diamant, ki lahko kmalu močno zasije. In tu je moje naloga – s trdim pomagati, da bodo ljudje na Goričkem z veseljem živeli, turisti pa se vedno znova navdušeni vračali.

Kaj je tisto, kar je v vašem okrožju nujno spremeniti?

Goričko je del našega Prekmurja, ki nosi v sebi ogromni potencial za razvoj. Skupaj z Goričanci je potrebno oblikovati vizijo razvoja Goričkega, nato pa vse sile usmeriti, da se ta razvoj doseže. Med nujne ukrepe sodi zmanjšanje birokracije na področju kmetijstva in gospodarstva, prenos odločanja o konkretnih zadevah iz Ljubljane v regijo, reforma Krajinskega parka, ki bo ljudem prinašala več koristi, izboljšanje infrastrukture (internetna povezava), pomoč starejšim, ki živijo samo v dotrajanih, obnove potrebnih hišah. Pomoč pri povezovanju ponudnikov kmetijskih pridelkov in razvoju turistične ponudbe tudi na kmetijah. Spremeniti je potrebno tudi davčno politiko v Sloveniji, da ne bodo ljudje, ki hodijo na delo v Avstrijo zaradi tega bolj tepeni.

Kakšne rešitve ponujate sami?

Že v dosedanjem delu sem se trudila, da sem se aktivno angažirala pri spremembah na vseh področij, saj so vsa področja med seboj neločljivo povezana in prepletena. Sočasno pa so moje dosedanje delovne izkušnje tako bogate in pestre, da se dotikajo vseh sfer – od infrastrukture, pravne države, do zaposlovanja, stanovanjske politike, sociale.

Kaj je tisto, kar bi želeli ljudem sporočiti?

Stoletja so se naši predniki borili, da smo leta 1991 končno uresničili svoj sen – dobili smo svojo domovino Slovenijo. Je naša in ena sama, zato se moramo s skupnimi močni truditi, da jo ohranimo in poskrbimo, da bodo v njej dostojno in kvalitetno živele vse generacije. Skupaj nam bo uspelo. Zato je nujno, da se 3. junija Slovenke in Slovenci množično odpravimo na volišča in odločimo o tem, kakšna bo naša prihodnost.

Alenka Gabrovec

*Naročnik prispevka je Slovenska ljudska stranka (SLS), Beethovnova 4, 1000 Ljubljana.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice