Skip to content

Poslanska kandidatka SLS Petra Karba: Glas za SLS je glas za spremembe

Pravijo, da na mladih svet stoji, pa imamo vseeno šolski sistem, ki ni usklajeni s potrebami gospodarstva. Šolarji imajo domače naloge, ki so postale družinske, ter je šolski sistem naravnan na pridobivanje nepotrebnega znanja, izobraževanje za življenje je zanemarjeno. A ko se otrok le izobrazi mu tujina ponudi boljše razmere na delavnem mestu, ter posledično boljše pogoje za življenje, če pa že ostanejo v Sloveniji težko dobijo zaposlitev, prevečkrat zaradi neustrezne izobrazbe. Težav v Sloveniji je ogromno je mnenja kandidatka SLS Petra Karba, ki pravi, da če želimo izboljšati življenje v Sloveniji, moramo začeti tam, kjer je srčika težav, v šolstvu, gospodarstvu in zdravstvu.

Le še danes se imate kandidati možnost predstaviti ljudem, kako bi se na kratko predstavili?

Sem Petra Karba, rojena 1.4.1977 v Trbovljah. Po poklicu sem diplomirani organizator – manager. Svojo poklicno pot sem začela na Zavodu RS za zaposlovanje OŠ Trbovlje, kasneje na OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje in nadaljevala na Šentu Slovenskem združenju za duševno zdravje, kjer še vedno sodelujem, kot prostovoljka. Že vrsto let sem del ekipe projekta Manj svečk za manj grobov, kjer prostovoljci zbiramo prostovoljne prispevke za nakup medicinskih pripomočkov in poravnavo stroškov zdravljenja vseh, ki si tega ne morejo privoščiti. Vpeta sem tudi v delo na lokalnem nivoju, kot predsednica Sveta staršev OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, kot tudi v delovanju različnih komisij in odborov v lokalni skupnosti. V prostem času grem rada na daljši sprehod, preberem zanimivo knjigo in pogledam zanimivo televizijsko oddajo. V popoldanskem času pa sem predvsem mamica desetletnega nadobudneža, ki ga podpiram pri šolskem delu in spremljam ter podpiram na njegovi športni poti.

Pravijo, da dosežki posameznika povedo ogromno o človeku, kaj je tisto na kar ste vi najbolj ponosni?

Vsekakor sem najbolj ponosna na to da sem mama sinu Nejcu, s katerim skupaj premagujeva lepe in manj lepe trenutke. Ponosna sem na to, da imam okrog sebe prijatelje in prijateljice, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo. Ponosna sem tudi nase, da sem človek, ki poskuša vedno pomaga in ima čut za sočloveka, na svojo iskrenost, na trdo delo in vztrajnost.

Odločili ste se za velik korak, ter se podali v bitko za poslanski stolček, v katerem okrožju torej kandidirate in predvsem zakaj?

Kandidiram v 6. volilni enoti 10. volilni okraj Trbovlje. Za kandidaturo sem se odločila zato, ker ima Slovenska ljudska stranka kvaliteten program, kvalitetno listo kandidatov različnih izobrazbenih profilov z izkušnjami, znanjem, poštenjem, zagnanostjo in mladostjo in zato nujno sodi v parlament. Predvsem pa zato, ker mi ni vseeno, kakšna prihodnost čaka naše otroke. Vsaka Slovenka in vsak Slovenec si zasluži varno, lepo in brezskrbno otroštvo, pošteno plačano delo in pa vsekakor dostojno starost. Zasluži si, da se njegovo delo in trud ceni na vseh področjih.

Predvidevam, da ste se za ta korak med drugim odločili tudi zato, ker vidite kaj vse je potrebno v vašem kraju spremeniti. Kaj je tisto, kar je po vašem mnenju v vašem okrožju potrebno nujno spremeniti?

Vsekakor je v Trbovljah problematika zaposlovanja, odpiranja novih delovnih mest, stanovanjska problematika, razviti bi bilo dobro tudi turizem in infrastrukturo, ki pritiče 21. stoletju.

Te dni slišimo veliko lepih besed, a le malo konkretnih rešitev. Kakšne konkretne rešitve ponujate sami?

Podpreti je potrebno lokalno gospodarstvo, da se razvija, uresničuje svoje plane in razvojne potenciale, ki jih ima. Podpreti je potrebno tudi mlade nadobudne podjetnike, ki imajo dobre in kvalitetne poslovne ideje in jim pomagati na njihovi razvojni poti. Kot poslanka se bom zavzemala in so prispevala k sprejetju ustrezne zakonodaje, ki bo omogočala mladim podjetnikom ustrezne finančne spodbude in ostale olajšave, ki jim bo omogočilo začetne korake. Trbovlje mora imeti posebno mesto v državnem zboru, kar se tiče vzpodbud in olajšav. Obstoječe gospodarske firme bom redno obiskovala, prisluhnila njihovim potrebam in skušala biti njihov dosleden ,,ambasador,, v parlamentu.

Kar se tiče stanovanjske problematike pa stanovanjska politika ni ustrezna in država mora nekaj korenito spremeniti, saj smo po vseh lestvicah na prvem mestu, da mladi najdlje ostanejo pri starših in se ne osamosvojijo. Potrebno je spremeniti oz. prenoviti nacionalni stanovanjski program, ki mora biti temelj stanovanjske politike. Le ta mora predvidevati večjo gradnjo neprofitnih stanovanj in zato sem bom zavzemala tudi sama.

Kar se tiče turizma pa imamo bogato rudarsko dediščino, zapuščino nekoč  uspešne težke industrije. Vse kar je v preteklosti zaznamovalo naše mesto je treba ponovno obuditi.

Zadnje volitve so pokazale, da ljudje ne verjamejo več politikom, kaj je tisto, kar bi želeli ljudem sporočiti?

Ljudem bi želela sporočiti, da pri problemih, ki zadevajo slovenski narod ni pomembno ali sediš na levi ali desni strani, ko gre za Slovenski narod je pomembno povezovanje in sodelovanje vseh strani skupaj, saj le tako lahko dosežemo pozitivne rezultate. Ko se gre za človeka, ki potrebuje pomoč ni pomembna starost, spol, politična opredeljenost, takrat je pomembno, da je človek v tistem trenutku v krizi, sooča se s težavo, potrebuje pomoč. Slovenska ljudska stranka je stranka ljudi za ljudi, zato pojdite 3.6.2018 na volišče in svoj glas namenite Slovenski ljudski stranki, saj je glas za SLS glas za spremembe. Ponosna sem da sem Trboveljčanka. Skupaj s celotno Slovensko ljudsko stranko bom delovala za Trbovlje, mesto katerega imam najraje tako v dobrem kot v slabem. Naše skupne vrednote, ki so bile v zadnjih letih potisnjene na stran pa bom zastopala “predano, odgovorno in gospodarno”.

Alenka Gabrovec

*Naročnik prispevka je Slovenska ljudska stranka (SLS), Beethovnova 4, 1000 Ljubljana.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice