Skip to content

Poslanski kandidat Janez Jemec: Kakšni ministrstvo bi morali biti tudi v Mariboru

»Le korak pred vami je odločitev za petico na volilnem lističu; prehodite pot z našim programom in našimi odločitvami in znamenja ne boste spregledali in ne 3. junija zgrešili, če 5 obkrožite v Mariboru in Volilni enoti 7,« preko spletnih medijev nagovarja poslanski kandidat SLS Janez Jemec, ki brez dlake na jeziku pove, da je tudi Maribor mesto priložnosti, ter bi moralo imeti enake možnosti, kot jih ima Ljubljana. Zanj Slovenija ni samo Ljubljana, konec koncev pravi, da je »Maribor first«.

Na spletu je moč spremljati vaše zapise, ki so drugačni, kot jih ponujajo ostali kandidati, kako bi na kratko predstavili sebe?

Času na kratko, ko hodiš že v 69. leto, ne moreš ustreči, če si vsaj zmerno potoval s samim sabo; če pa kot jaz, še vedno živiš dvojni, včasih trojni dan in realiziraš tisto v dnevu, za kar drugi tri potrebujejo, potem si namesto besedenja o sebi poiščeš samo vrednost in morda nje razlago. Ničesar ne obžalujem in kot vedno bom tisto kar si zastavim, mogoče v bolj umirjenem tempu, uresničil. V tem času so me ljudje, seveda je v tem času bilo poleg tudi veliko ljudi in bedakov, kretenov, idiotov, pritlehnežev, zahrbtnežev pa tudi drugih, ki jih še ne zmorem poimenovati … in nekaj prijateljev ter moja družin – otroci od preko 40 in najmlajša še ne deset, zaznamovali, izoblikovali.

Če bi se morali odločiti za nekaj na kar ste ponosni, kaj bi bilo?

Naj se ne prebere samovšečno, ampak tistega na kar bom morda kdaj najbolj ponosen, še nisem ustvaril … sem pa nekaj zapomnljivega na področjih gledališča in televizijske produkcije napravil, predvsem pri tistem, kjer je bilo potrebno na novo izmišljati in dokazovati, da lahko obstane. Sem nekaj mladim radovednežem in predanim spremljevalcem pot kazal in jih po njej vlekel, ko se jim je zdela predolga in nesmiselna … pa moja Jerneja in Janka garanja priučil, prvega za akademsko slikarstvo in drugega v odličnem prevajalstvu; z malo Julijo Zito sem šele na začetku, ker se moram jaz najprej plesat naučit, kar sem ji obljubil za valeto. No, mogoče bo to igralcu in zabavljači največji uspeh.

V katerem okrožju kandidirate za poslanca in zakaj?

Kandidiram v Mariboru, katerim je sedež Volilne enote 7, v osmem okraju. Zakaj, ni smiselno za razložiti, morda je moj slogan Maribor First za ta čas predvolilnih prerekanj na ulici in v lokalih, pa na internetnih platformah bolj prepričljiv v pojmu Najprej Maribor. Drugače kot predsednik MO SLS v Mariboru moram podreti zid, ki ga je oni, ki je ustanovil nove ljudske Slovence, postavil okoli svojega ega in svojih ljudi, ko je že pred letom 2010 izbrisal iz pomnjenja občanov Slovensko ljudsko stranko kot samodržec na listi župana, ki je zameglila obstoj tradicionalne stranke in še danes v meglo ovija njeno prisotnost v mestu.

Kaj je tisto, za kar menite, da je nujno v vašem okrožju spremeniti?

Ne zamerit, saj nismo tako percelirani … celo mesto z okolico potrebuje brco za prebujanje sebe, zavedanja in predvsem smiselno pa verjetno vsebinsko vzpodbudo, da neha jamrat, obupovat in izgovore za stagnacijo vsepovsod, tudi v Ljubljani iskat, ne pa v svoji letargiji in nespametnih političnih odločitvah. Maribor mora nazaj v Slovenijo in mora se zavedati svoje geopolitične, predvsem družbene, kot meščanske pozicije s tradicijo, ki jo žal zanemarja ali pa je celo z leti odmrla.

Kakšne rešitve ponujate sami?

Jaz sam ponujam znanje, izkušnje, garanje, vztrajnost in neomahljivost, tudi inteligenco, v dokazovanju sistemskih sprememb in političnih popravkov, ki ji ponuja ob vračanju v Državni zbor moja stranka na pravi, SLS. Sem pragmatičen, saj sem le del kolesja, del ekipe … biti izvoljen v parlament za poslanca je le sodelovanje v kontekstu predstavljanja tudi meščanske stranke, kar tudi je SLS in promocija vsebin, mojih projektov, ki se tičejo mesta, saj nisem zavrgel ambicij prevzeti županstvo.

Kaj je tisto, kar bi želeli ljudem sporočiti?

To kar berejo, to kar pogledajo in to kar povem … to sem jaz. Tisti, ki ne le gleda, ampak vidi in tisti, ki pove, a tudi zbrano posluša. Nisem pa ono one, ki ga občasno, a vztrajno “promovirajo” nekateri, ki se niso še nikoli z menoj srečali, a želijo zadovoljevat s takšnimi dejanji one, ki sem jih resnično glasno nagnal od sebe kot lenuhe in lažnivce pa tudi skrajno zahrbtne koristoljubneže.

Kaj je tisto, kar vi menite, da bi se moralo spremeniti?

Eno ali dve ministrstvi v Maribor; jaz takoj za Ministrstvo za kulturo in tam vzpostaviti red in blaginjo za slovenski prostor identitete pa ustvarjalnosti… Država pod novo desno vlado, bi s tem pokazala širino decentralizacije in ekipa v vladi, zaupanje .

Alenka Gabrovec

*Naročnik prispevka je Slovenska ljudska stranka (SLS), Beethovnova 4, 1000 Ljubljana.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Inka
Inka
5 years ago

Med ljudmi prevladuje mnenje, da so SLS požrli in uničili nenasitni podeželski agrarni tajkuni, ki so iz SLS.
S takšnim nahrbtnikom ni perspektive.

Prijava na e-novice