Skip to content

Javno pismo poslanskim skupinam v DZ RS

Spoštovani poslanke in poslanci,                                                             

v Slovenski ljudski stranki žal tudi v tem mandatu nismo vaši poslanski kolegi, ostajamo pa dejavni v lokalni in evropski politiki, ter v državnem svetu RS, prav tako pa nam ni vseeno, v katero smer se bo s prihodnjo Vlado RS razvijala Slovenija. Upamo, da se bo naša država, skupaj z vsemi nujnimi reformami, ki močno zamujajo – na področju zdravstva, šolstva, sodstva itd., razvijala tudi v smer spodbujanja malega gospodarstva, ki se ne bo dušilo v prekomerni birokraciji in bo pripravljeno na prihodnost; enakomernega razvoja celotne Slovenije in sodobnega razvoja podeželja; tesnejšega sodelovanja med gospodarstvom in šolstvom, tako, da bo šolski sistem prilagojen potrebam gospodarstva in da bodo mladim omogočene perspektivne zaposlitve v gospodarstvu; boljšega črpanja EU sredstev, kar bo še posebej pomembno v bližajoči se novi finančni perspektivi EU; reformiranega zdravstva, ki bo dostopno vsem brez čakalnih vrst; vzpodbudne družinske politike; uresničene 3. razvojne osi in s sodobnimi železnicami;  sodobne kmetijske politike; urejenega statusa slovenskih prostovoljcev in okrepljene varnosti z urejenim statusom gasilcev, policije, vojske; bolj usklajene, strateške in proaktivne zunanje politike ter tudi večje promocije slovenske kulture, tradicije, jezika in knjige.

Vse parlamentarne stranke pozivamo k prizadevanjem za čimprejšnjo sestavo in čimprejšnji nastop učinkovite in trdne vlade, takšne, ki bo v svojem koalicijskem programu pred strankarskimi interesi dala prednost kvalitetnemu življenju državljanov in nujnim reformam v dobro razvoja vse Slovenije. Verjamemo, da bi bila sredinsko oblikovana Vlada RS ustrezen odgovor na mnoge izzive Slovenije v tem trenutku.

Stabilna vlada bo pomembna tudi v luči bližajočega se predsedovanja Slovenije EU, saj bo naša država  namreč že drugič predsedovala Evropski uniji v drugi polovici leta 2021. Predsedovanje EU je zahtevna naloga, na katero se mora Slovenija dobro pripraviti, da bo to lahko storila pa najprej potrebuje notranjo stabilnost. Uspešno predsedovanje EU je izrednega pomena za utrjevanje mednarodnega položaja in ugleda naše države, še posebno glede na v zadnjem času precej neuspešno zunanjo politiko in pomanjkanje mednarodne diplomacije, ki jo moramo dvigniti na višjo raven.

V Slovenski ljudski stranki si želimo, da Slovenija v najkrajšem možnem času dobi stabilno in učinkovito vlado,  da se bomo kot država hitreje razvijali, zato smo pripravljeni pomagati z aktivnim javnim dialogom, kot tudi s konkretnimi predlogi poslanskim skupinam.

S spoštovanjem in vnaprej hvala za vaše odgovore,

 v. d. predsednika Slovenske ljudske stranke

Primož Jelševar

V Ljubljani, 18. julija 2018

Naslovna fotografija vir: Portal DZ

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice