Skip to content

SLS odprla svoj kongres za javnost

Kongresi političnih strank so običajno zaprtega tipa in namenjeni le odločevalcem znotraj stranke, ki imajo glasovalne pravice. Slovenska ljudska stranka pa se je odločila, za nov pristop, ter svoj kongres odprla za širšo javnost. Kongres bo ob enem tudi predvolilna konvencija za lokalne volitve, kjer se bodo predstavili županski kandidati SLS.

Kandidata za predsednika SLS Janez Lencl (levo) in Marjan Podobnik (desno)

Izredni in prenovitveni kongres, ki bo potekal 29. septembra od 9 ure, v dvorani Marof v Novem mestu dalje, je krona spravnega procesa, ki je v zadnjih mesecih potekal v stranki. V luči sprave med nekdanjimi in sedanjimi nosilci SLS in dogovorom, da delujejo odprto, na kongres vabijo tako člane odborov stranke in njihove družine, prijatelje in sorodnike, ter vse simpatizerje stranke. Hkrati pa vse tiste, ki so člani, ali zgolj simpatizerji in imajo željo, ter so pripravljeni biti del ekipe, da se vključijo v delo strokovnih odborov SLS.

Spomnimo, da za predsednika stranke kandidirata predsednik o.o. SLS Vransko Janez Lencl, in nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik. Do lokalnih volitev bo kongres najodmevnejša vseslovenska prireditev SLS. Poleg samih volitev novega predsednika in podpredsednikov stranke, se bodo na kongresu predstavili tudi kandidati za župane in svetnike. Po uradnem delu, ko bodo že znana imena izvoljenih,  bo vse udeležence čakalo kosilo, ter v poznih popoldanskih urah bo na bližnjem trgu, v okviru Novomeškega ½ maratona koncert skupin Čuki, Andrej Šifrer

Kongres poteka pod geslom »Mi smo družina«, ki zgovorno napoveduje dosego pomiritve v stranki, ki so jo v preteklosti pretresale mnoga notranja nesoglasja. Poleg tega pa je družina ena temeljnih vrednot evropskih desnosredinskih političnih strank, zato je slogan zgovoren tudi v luči krepitve tradicionalnih vrednot, ki v Sloveniji nimajo pravih zastopnikov.

Metod Kranjc

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice