Skip to content

Mariborčani želijo nazaj Franca Kanglerja

Na zadnjih državnozborskih volitvah so volivci tudi s svojo neudeležbo povedali kaj menijo o politiki in političnih konstruktih. Dogajanja po le teh, še samo potrjujejo, da na je na državni ravni nekaj zelo narobe. Drugačna zgodba je na lokalni ravni, kjer ljudje še verjamejo, da imajo vpliv in da s svojimi glasovi lahko kaj spremenijo. Že leta je na lokalni ravni v ospredju SLS, ki ima največ županov in svetnikov. Kljub slabemu rezultatu na državnozborskih volitvah se stranka ponovno sestavlja, sobotni kongres je celo označen kot vrh največjega spravnega procesa v kakšni politični stranki v Sloveniji.

Podpredsednik SLS Modest Motaln (levo) in predsednik SLS Marjan Podobnik (desno) na sobotnem kongresu SLS

Vrnitev je v SLS je vsekakor najbolj odmevno ovekovečil Marjan Podobnik, ki je bil na nedavnem kongresu prepričljivo izvoljen za predsednika stranke. Novi povratnik k “ljudskim koreninam” pa je tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je že na sobotnem kongresu SLS priznal, da mu srce še vedno gori za ljudsko stranko: “Pozabimo slabe odločitve v preteklosti in glejmo dobre odločitve v prihodnosti”. Prav Kanglerju pa ankete na prihajajočih lokalnih volitvah napovedujejo prepričljivo zmago.

Kanglerja z županskega stolčka odnesli radarji, ali političnih konstrukt

Pisalo se je leto 2013, Franc Kangler – župan Maribora je domnevno zanetil ogenj v ljudski srcih s postavitvijo radarjev. Protesti/vstaje so se razširile na državno raven in po 3 vstajah, uničeni mestni hiši, premnogimi grožnjami se je Kangler odločil za odstop in takrat povedal: “Odstopil sem, da zavarujem premoženje ljudi, tudi policiste in vse druge, ki so kakor koli v tem mestu ustvarjali in delali. Seveda ne bom ostal, saj bi mesto razbili! Nekdo bo to moral plačati. Nekdo bo to moral popraviti, potem ko je prišel s huligani, ki se pretepajo s policisti. Zanimivo pa je, da nihče med tistimi, niti eden, ki danes sklicujejo izredno sejo mestnega sveta, ni obsodil nasilja. Nikjer nisem zasledil, da bi socialni demokrati, gospod Križman, gospod Peče in drugi obsodil nasilje v tem mestu”.

Odstopu so sledili premnogi predkazenski postopki, tožilstvo je le te združilo v 21 primerov (od zlorabe položaja, do nezakonitega izvora premoženja). Po 5 letih njegove bitke s sodnimi mlini, kjer so mu očitali tudi stari traktor, je Kangler vseskozi trdil, da gre za politično gonijo proti njemu, se je 16 primerov končalo v njegovo korist. Po vsej verjetnosti bo podobno s preostalimi 5 primeri.

Mariborčani želijo Kanglerja nazaj na županskem mestu

Zadnje javnomnenjske meritve v Mariboru so pokazale, da bi, če bi bile volitve v nedeljo, zmagal ravno Franc Kangler. Raziskavo je opravil Parisfal in rezultati so pokazali, da bi kar 25,8 % Mariborčanov volilo Franca Kanglerja, daleč za njim z 9,1 % je Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in sedanji župan Andrej Fištrovec pa zgolj 6,9 %.

Vir: Nova24tv

Zgleda, da Fištrovčeva predvolilna poteza, da je v juliju odstranil sporne radarje ni v ljudeh prebudila zaupanja, saj je bilo v preteklih 2 mandatih polno lažnih obljub. Kangler zase sicer pravi, da se zaveda, da je v preteklosti sicer naredil kakšno napako, a je vsekakor v Mariboru naredil veliko več dobrega, kar lahko ljudje vidijo, ko hodijo po ulici. Zaveda se, da se nad Mariborom že nekaj časa zbirajo temni oblaki, ter da je čas, da se v dobro Mariborčanov to spremeni. Mariborčanom so uvideli, da se pred Kanglerjem v Mariboru ni zgodilo nič, prav tako ne za njim. Kar potrjujejo še javnomnenjske meritve in kažejo, da bo imel Franc Kangler Mariboru možnost vrniti dober sloves.

Metod Kranjc

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice