Skip to content

Lokalne volitve 2018: pravila za spremljanje kampanje

Uredništvo spletnega Časopisa Slovenec bo volilno kampanjo pred lokalnimi volitvami spremljalo v skladu s profesionalnimi novinarskimi standardi, novinarsko etiko in z uredniškim kodeksom, na neodvisen ter nepristranski način. To se nanaša tako na vsebinski vidik kot tudi na način in obseg spremljanja kampanje ter drugih z volitvami povezanih novic.

O objavah vsebin se bo uredništvo odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko. Med merili za pojavljanje političnih akterjev v mediju uredništvo priznava interes uporabnikov oz. bralcev ter podatke javnomnenjskih raziskav. To velja tako za pogostost objav kot tudi obseg posamezne objave in umestitev objave znotraj medija. Uredništvo spletnega Časopisa Slovenec nobeni politični stranki, gibanju, posamezniku ali društvu ne bo omogočilo brezplačne predstavitve ali objave promocijskih vsebin. Uredništvo bo morebitne zahtevke za popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev obravnavalo skladno z določili zakona o medijih. Pri tem zainteresirano javnost izrecno opozarja, da bo objava popravka zavrnjena vsem, ki bi ta institut poskušali zlorabiti za politično kampanjo, v nasprotju z določili zakona o medijih.

Uredništvo spletnega Časopisa Slovenec vsem zainteresiranim pravnim in fizičnim osebam omogoča objave oglasov pod enakopravnimi pogoji in ob jasni označitvi oglasa ter navedbi naročnika oglasa. Oglasne površine bodo na jasen in nedvoumen način ločene od uredniških vsebin. Za izvedbo oglaševanja je odgovoren spletni Časopis Slovenec. Za točnost in resničnost navedb v oglasu odgovarja naročnik oglasa.

Naročena propagandna sporočila in oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas referendumske kampanje. Naročena sporočila in oglasi bodo jasno označeni, naveden bo naročnik oziroma plačnik.

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema odgovorni urednik slovenec.org: Alenka Gabrovec

Kontaktni elektronski naslov v času volilne kampanje: urednistvo@slovenec.org.

Kontaktni podatki za oglase na spletni strani:urednistvo@slovenec.org .

Ljubljana, 8. oktobra 2018.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice