Naprej na vsebino

Šokantno: Sredi Ljubljane ugrabljen mestni avtobus s potniki – potrjena ena žrtev

V centru Ljubljane je 48-letni Kranjčan včeraj zvečer ugrabil avtobus z voznikom in šestimi potniki ter z grožnjami, da bo vse pobil, voznika prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti.

Ljubljanski policisti so bili včeraj zvečer nekaj pred 21. uro obveščeni o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) v Ljubljani. Kot so potrdili policisti, je 48-letni Kranjčan v centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami ter nevarnim predmetom prisilil, da je zapeljal s trase in odpeljal proti avtocesti.

Moški je na avtobus vstopil pri Drami v centru mesta. Bil je oblečen v črno, s sončnimi očali, svetlih las, rahlo plešast, govoril je slovensko in brez naglasa. Po navedbah policije je bilo na avtobusu šest potnikov, dva moška in štiri ženske, eni od njih pa je na srečo o dogajanju uspelo obvestiti policijo.

Pri postaji Tobačna na Viču je z velikim izvijačem začel groziti vozniku, z orodjem je med drugim razbil steklo, ki loči voznika od potnikov. Z grožnjami in nevarnim predmetom je voznika prisilil, da je avtobus odpeljal proti avtocesti. Voznik je ohranil prisebnost in namerno prevozil rdečo luč na semaforju in na tak način opozoril policiste. Policijska patrulja se je res zapeljala za njim, ga prehitela in mu tik pred avtocestnim priključkom Ljubljana-Center (slabe tri kilometre od postaje pri Drami) zaprla pot.

Moški naj bi grozil, da bo vse pobil in da ima tudi pištolo, poleg tega je zahteval, da ga voznik odpelje do Petrolove bencinske črpalke na Barju. Na kraj so napotili več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Potniki so zapustili avtobus, za njimi pa se je ven pognal tudi storilec.

Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) so moškega izven avtobusa obvladali.

V postopku po prijetju je po informacijah policistov osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl.

Voznik in potniki nepoškodovani

Policija je za zdaj skopa z uradnimi informacijami. Potrdili so le, da je ena oseba umrla. Kaj je bil vzrok smrti, sinoči s policijske uprave Ljubljana niso mogli povedati, saj so bili policisti in tožilec še na kraju dogodka. Nihče drug od potnikov naj ne bi bil poškodovan. Tudi motiv storilca za zdaj ni znan.

Zaradi dogodka je bil ob 23.30 uri še vedno zaprt avtocestni izvoz Ljubljana-center v obe smeri. Malo po 2. uri zjutraj zapore ni bilo več.

Voznik avtobus ugrabil in ga zažgal

Nedavno smo bili priča podobnemu dogodku v sosednji Italiji. Incident se je zgodil na avtocesti v predmestju Milana. Učenci na šolskem avtobusu, stari približno 12 let, so starše obvestili, da jih voznik vozi po drugi poti od običajne in da jim je zagrozil, da jih ne bo spustil iz avtobusa.

Starši so takoj poklicali policijo, ki je v iskalni akciji avtobus izsledila in učencem priskočila na pomoč pri izstopanju iz avtobusa. Medtem je voznik, Italijan senegalskega rodu, zagrozil s samomorom in avtobus zažgal.

V bolnišnico so sprejeli 23 lažje poškodovanih oseb, ki so jim oskrbeli rane, je sporočil tiskovni predstavnik nujne pomoči. Časnik La Repubblica je poročal, da so jih sprejeli zaradi odrgnin in vdihavanja dima.

Voznik naj bi se za ugrabitev in zažig avtobusa odločil v znak protesta zaradi številnih utopitev migrantov v Sredozemskem morju. Policija ga je aretirala, grozi mu obtožnica zaradi ugrabitve in poskusa množičnega umora.

Marko Vidrih

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

Inšpektorji bodo bolj pozorno spremljali spletne vplivneže

Z namenom zaščite potrošnikov morajo tudi vplivneži pri oglaševanju ali prodaji preko socialnih omrežij spoštovati predpise s področja poslovanja in oglaševanja.

Prijava na e-novice