Naprej na vsebino

Dobrodelni koncert Anton Habjan

V nedeljo zvečer, 19.5.2019 se je v nabito polni športni dvorani v Železnikih odvijal koncert opernega pevca, domačina Antona Habjana z gosti: Ireno Yebuah Tiran, Janezom Lotričem, Mirom Božičem in simfoničnim orkestrom Cantabile, ki ga je vodil Marjan Grdadolnik. Izvajali so operne arije različnih ustvarjalcev, kot so Donizetti, Puccini, Mozart, Foerster, Lehar in drugi. Nekatere arije  je na orglice spremljal g. Božič. Koncert je vodil kar Anton Habjan sam, in se je z njim hotel pokloniti svojim rojakom.

Celoten koncert je imel tudi dobrodelno noto. Za Projekt Hobotnica, pod geslom »S pesmijo pomagamo sklepati prava prijateljstva« so zbrali 800 EUR.

Smetana slovenske opere je pela za dober namen

Anton Habjan je diplomiral in magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, izpopolnjeval se je na mednarodnem seminarju pri svetovno znanih opernih pevcih. V okviru Akademije za glasbo v Ljubljani je sodeloval kot solist. Sedaj je redni član SNG Opera in Balet v Ljubljani. Irena Yebuah Tiran je diplomirala na salzburškem Mozarteumu in tam tudi zaključila podiplomski študij. Nastopila je na vrsti festivalov –  Salzburg, Bregnez, Styriarte… Irena je tudi članica Slovenskega komornega gledališča in redno poučuje petje na novomeški glasbeni šoli.

Janez Lotrič je uspel v Dunajski Državni Operi, kjer je do konca leta 2007 nastopil v 117 predstavah, od tega je v 13 imel glavno vlogo. Veliko je nastopal po vsem svetu v najprestižnejših opernih hišah  –  Deutsche Oper Berlin, La Scala, Opera Bastile, Zurich… Redno je nastopal z najbolj cenjenimi glasovi opernega sveta. Svojo pot je v rodni Selški dolini.

Vir: Facebook Projekt Hobotnica.

Nedonošenke grejejo in varujejo Hobotnice

Kot že omenjeno je imel koncert v prvi vrsti dobrodelno noto. Denar je šel za Projekt Hobotnica.

V Projektu Hobotnica kvačkajo pisane, zavite hobotnice za nedonošenčke, za katere je hobotnica prva in edina terapevtska igrača v inkubatorju.

Pobudnica projekta v Sloveniji je Tjaša Bevc, tridesetletnica, ki je kvačkanje hobotnice opazila na spletu. Velik del k temu, da je Projekt izpeljala so pripomogli njeni bližnji. Žene jo želja pomagati najmanjšim, ki imajo zahtevnejši vstop v življenje. Tudi njen partner je bil nedonošenček, zato je projekt del celotne družine.

Koncert je požel veliko navdušenja. V dvorani je bila pozitivna energija, ki je prebujala nova upanja. Anton Habjan je napovedal ponoven koncert čez leto dni. Torej se vidimo ob letu osorej.

Ana Deja Prezelj

 

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice