Naprej na vsebino

Ali bo Zajc v naslednjih urah ali dneh odletel?

Avtor: Metod Kranjc

Pred jutrišnjim velikim protestnim shodom “Slovensko podeželje ne bo zverinjak” v Velikih Laščah so na spletu  zaokrožile novice o hitri zamenjavi ministra za okolje in prostor Simona Zajca, ki prihaja iz kvote SMC. Zajc, ki je javnost, zlasti pa kmete, ki se zaradi zveri ne počutijo več varni, razburil s svojimi izjavami v sobivanju z volkom, naj bi bil edini, ki je tudi nasprotoval ukrepom za odstrel zveri. Vlada je namreč na včerajšnji izredni seji  ob njegovem nestrinjanju sprejela ukrepe, da se pri tem izrednem odstrelu volkov angažira tudi posebna interventna skupina, saj očitno lovci te naloge niso uspeli opraviti. Za komentar smo povprašali predsednika SLS Marjana Podobnika.

Na vašem fb profilu ste danes zjutraj objavili, da bo po vaših informacijah okoljski minister Zajc v nekaj dneh odstopil, sicer pa bo odstavljen. Nam lahko poveste kaj več?

Težko povem kaj več o tej informaciji, ki sem jo dobil neuradno. Lahko pa povem svoje mnenje. Glede na dosedanje praviloma pravočasne odločitve PV Marjana Šarca, ko je šlo za zamenjave spornih kadrov, bom presenečen, če bo tokrat zamudil. Ker ne gre za 2. cev ali 2. tir, kjer gre za desetine milionov razlogov, da morajo biti pravi ljudje na pravih mestih, ima verjetno pri okoljskem ministru Zajcu Marjan Šarec proste roke.

Kaj bi po vašem mnenju pomenilo zamudo, o kateri govorite?

Vsaka minuta od jutri od 10. ure, saj bi njegova pravočasna napoved zamenjave okoljskega ministra predstavljala pozitivno sporočilo za jutrišnje protestnike. In obratno.

G. Podobnik, hvala za informacije.

Menda pa držijo tudi dosedaj neuradne informacije, da je PV Marjan Šarec osebno zahteval, da od tam, kjer se dogajajo najhujše stvari, do jutrišnjega protesta odstranijo vsaj kakšnega volka. “Država ima konec koncev svoje gozdove in tam lahko naredi te obore in, če želi, ima te volkove in izvaja križanje, ki se zdaj dogaja. Podeželje pa je potrebno narediti varno, če želimo, da je poseljeno, obdelano in da bo zagotavljalo kakovostno hrano,” je pred dnevi povedal Podobnik. Kakor koli že kmetom je po dolgem času zares prekipelo, zato brezkompromisno zahtevajo, da se zveri spravijo v omejen številčni in prostorski okvir, kjer ne bodo grožnja domačim živalim in ljudem na podeželju.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice