Naprej na vsebino

Sindikat kmetov Slovenije: Jutrišnji protestni shod v Ilirski Bistrici prestavljen na naslednjo soboto

Sindikat kmetov Slovenije prestavlja naslednji protestni shod na soboto, 24.8.2019, v Gornji Radgoni in se pripravlja na torkove pogovore s predsednikom vlade in kmetijsko ministrico.

Sindikat kmetov Slovenije ugotavlja, da so dosedanje aktivnosti in pritiski Sindikata kmetov Slovenije zaradi napadov zveri spodbudili Vlado RS k večji aktivnosti. Žal pa je pri tem prišlo tudi do nesprejemljivega zavajanja kmetov in celotne javnosti s strani Vlade RS z neresničnimi zagotovili, da so vzpostavili vse pogoje za pospešen odstrel volkov v ogroženih okoljih. Dejstva so drugačna. Predsednik lovske zveze Slovenije g. Bradač je v preteklih dneh javno in nedvoumno povedal, da tudi po najnovejših spremembah pogojev lovci niso dobili dodatnih možnosti za odstrel. Izmed okoli sto volkov še naprej lahko trenutno odstrelijo ali odlovijo zgolj tri, do konca leta pa skupno devet. Če pri tem odstrelijo napačnega, tako lovcu kot njegovi lovski družini grozi visoka kazen. Od predsednika vlade g. Marjana Šarca, ki je povedal, da koordinira aktivnosti pri reševanju problema zveri, pričakujemo, da nemudoma uporabi vse razpoložljive vzvode, da se zaščitijo kmetje in drugi podeželani ter njihovo premoženje.

V Sindikatu kmetov Slovenije se zavedajo zahtevnosti problematike in želijo prispevati h konstruktivnemu iskanju rešitev. Da bi vlada dobila še nekaj časa za vzpostavitev pogojev in dejanski začetek odstrela volkov, predsednik vlade pa za razmislek o odgovornosti pristojnega ministra Zajca ter da bi se v miru lahko pripravili na torkov pogovor med predsednikom vlade g. Šarcem, kmetijsko ministrico ga. Pivčevo in Sindikatom kmetov Slovenije, se protestni shod prestavi na soboto, 24. 8. ob 10.00 uri v Gornji Radgoni.

Obenem obveščajo vse, ki so se že pripravljali za organiziran avtobusni ali individualni prihod v Ilirsko Bistrico, in druge, ki so bili kakor koli vključeni v pripravo sobotnega protesta v Ilirski Bistrici, da je ta protestni shod prestavljen na 24. 8. 2019 ob 10.00 uri v Gornji Radgoni. Vse tudi vabijo, da se v primeru, da do 24. 8. 2019 ne bo prišlo do uresničitve naših zahtev, množično udeležijo protestnega shoda ob otvoritvi kmetijskega sejma v Gornji Radgoni.

Sindikat kmetov Slovenije

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice