Skip to content

SLS in NSi ob smrti Ivana Omana pripravljata žalno sejo v Unionski dvorani.

Avtor: Uredništvo

Iz službe z odnosi z javnosti SLS sporačajo, da je v 90. letu starosti zaključil svojo zemeljsko pot IVAN OMAN, velik borec za pravice kmetov, soustanovitelj in prvi predsednik Slovenske kmečke zveze, slovenski domoljub, podpredsednik DEMOS-a, nekdanji član predsedstva Republike Slovenije in poslanec Državnega zbora Republike Slovenije.

Državni pogreb Ivana Omana z vojaškimi častmi bo v sredo, 21. avgusta 2019, ob 16. uri, na mestnem pokopališču v centru Škofje Loke.

Krsta s pokojnikom bo do 13. ure v domači hiši v Zmincu pri Škofji Loki, po 15. uri pa v cerkvi sv. Jakoba v Škofji Loki, kjer se bo ob 16. uri pogreb začel s sveto mašo.

Jutri, v torek, 20. avgusta 2019, ob 17. uri bo žalna seja Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije – krščanskih demokratov v spomin pokojnega Ivana Omana v vrtni dvorani hotela Union v Ljubljani (vhod z Unionskega vrta).
Žalna knjiga bo odprta na sedežu SLS, Beethovnova 4, Ljubljana, jutri med 9. in 16. uro.

Predsednik SLS Marjan Podobnik in predsednik NSi Matej Tonin se bosta jutri skupaj podpisala v žalno knjigo. Najprej ob 10. uri na sedežu SLS (Beethovnova 4, Ljubljana), ob 10.30 uri pa na sedežu NSi (Dvorakova 11a, Ljubljana).

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice