Naprej na vsebino

Tretja smrtna žrtev koronavirusa v Sloveniji je 67-letni moški

Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da je v primeru tretje smrtne žrtve šlo za 67-letnega moškega, ki je bil v UKC Ljubljana pripeljan od doma, umrl naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva »za kompleksno situacijo«.

Zdravstveni inšpektorat je prejel več prijav kršenja odredb

Ne glede na resnost situacije in strmega naraščanja števila okuženih je zdravstveni inšpektorat do zdaj prejel več kot deset prijav zaradi kršenja odredb, ki so bile izdane z namenom omejevanja okužbe z novim koronavirusom. V večini primerov prijav gre za zbiranje več ljudi na javnih mestih na različnih lokacijah. »Trenutno vse vire usmerjamo za nadzor vseh odredb in vseh odlokov, ki so bili izdani za namen obvladovanja epidemije covid-19,« je za jutranja poročila na TV Slovenija povedala Andreja Mojškrc z zdravstvenega inšpektorata.

izVčeraj do 10. ure zjutraj je bilo sicer v Slovenji na okužbo s koronavirusom testiranih 13098 oseb in okužba je bila potrjena pri 414 osebah. Takrat smo tudi poročali o 1 smrtni žrtvi, v zadnjih 24 urah je to število narastlo na 3.

#ostanitedoma #ostanitezdravi

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice