Naprej na vsebino

Kako do brezplačnega razkužila

Ves čas spopadanja z epidemijo se Slovenija spopada tudi s pomanjkanjem razkužil in zaščitne opreme. Z epidemijo se sooča celotna Evropa, in tudi širše, skoraj da cel svet, zato je do sredstev iz tujine težko priti. Razkužila so poleg slovenskih podjetij, ki so to že prej začela, začele izdelovati tudi lekarne, vendar še vedno ne zmorejo izdelati tolikšne količine, da bi jih bilo enostavno kupiti. Posamezniki so na spletnih omrežjih poročali tudi o precejšnjem skoku v ceni razkužil.

Pred nekaj časa  smo zasledili čivk predsednika SLS Marjana Podobnika na Twiterju, v katerem je napovedal, da so V SLS na prošnjo številnih članov poiskali nabavne poti za razkužila in maske za naše člane in druge najbolj rizične posameznike.

Pri tem so bili kot kaže uspešni, saj so na spletnih omrežjih včeraj objavili sledeč zapis (v nadaljevanju navajamo v celoti):

SLS zagotovila del razkužil za svoje člane in najbolj ogrožene prebivalce

Solidarnost, empatija in pomoč najbolj ranljivim so vrednote, ki bi jih v teh časih moral čutiti vsakdo med nami. Tudi v SLS poskušamo pomagati po svojih močeh. Mnogi naši člani so nas te dni povpraševali po razkužilih. Uspelo nam je zagotoviti omejeno količino razkužil v pollitrski embalaži z razpršilko, mi pa smo sklenili, da jih poleg našemu članstvu ponudimo tudi najbolj socialno šibkim in zaradi epidemije koronavirusa najbolj zdravstveno ogroženim.

Prva pošiljka razkužil je že pri nas. Brezplačno lahko razkužilo upravičenci (1 kom na družino) naročite na sls@sls.si.  O načinu in času prevzema bomo prijavljene interesente v najkrajšem možnem času obvestili. Zaradi številnih aktivnosti SLS povezanih z izrednimi razmerami se na vse vas obenem obračamo s prošnjo za prostovoljne prispevke za pokritje stroškov delovanja v teh razmerah. Prostovoljne prispevke lahko nakažete na: IBAN: SI56 6100 0000 8499 875, SKLIC: SI00 100100, Koda namena: OTHR, BIC Banke: HDELSI22, Znesek: XX,00 eur, Namen: donacija, Ime in naslov: Slovenska ljudska stranka, Gospodinjska ulica 8, 1000 Ljubljana.

Vir: Twitter

Na SLS smo se obrnili za pojasnilo, koga imajo v mislih z najbolj ogroženimi prebivalci. Pojasnili so, da gre tako za socialno najšibkejše prebivalce, kot tudi za tiste, ki po definiciji koronavirusne bolezni spadajo v najbolj rizične skupine, to so predvsem starejši in tisti, ki trpijo za kroničnimi boleznimi, predvsem visokim krvnim tlak in/ali sladkorno boleznijo, pa tudi drugimi srčno-žilnimi, pljučnimi, ledvičnimi in težjimi jetrnimi boleznimi in imunskimi pomanjkljivostmi.

Prav tako so pojasnili, da so trenutne zaloge sicer omejene, da pa je že naročenih več razkužil.

Komentarji

avatar
  Prijava na obveščanje  
Obvestila o

Prijava na e-novice