Naprej na vsebino

Priprava obrokov v pižami

Kakšne vrste človek si? Odvisen od dužbe, rada greš od doma ali si bolj zapečkarske sorte in si najdeš delo, se zamotiš sama s seboj? Vsekakor je prvim v teh razmerah hujše. Absolutno je odvisno tudi od tega, kje živiš. V mestu, na vasi, v bloku ali hiši. Veliki večini že vse skupaj postaja neznosno, so nestrpni in komaj čakajo, da se razmere stabilizirajo in bodo lahko spet šli v svet. Žal pa smo tukaj kjer smo in moramo predvsem sebi v prid, izkoristiti še kako dragocen čas, da se zamotimo, naredimo nekaj, s čimer odlašamo skozi celo leto ali pa si v miru vzamemo čas za nekaj, kar nam bo v času po karanteni še kako prišlo prav. Verjemi, hvaležna boš sama sebi, naredila veliko koristnega, pa še čas ti bo hitreje minil.

Sicer že ptički pojejo o tem, pa vendar, loti se čiščenja stanovanja. Preglej garderobo, kuhinjo, kopalnico. Odvrzi vse, česar ne potrebuješ več. Temeljito počisti, prebriši prah in se loti seznama, kar potrebuješ novega. Tako boš kasneje brez stresa šla v trgovino in tudi manj zapravila. Očisti pečico, pralni, pomivalni stroj, posesaj vse iz sušilnega stroja. Loti se čiščenja balkona in terase, pa še fino izkoristiš sončne dni.

Če živiš v hiši si uredi vrt, posadi rože, v bloku pa si končno uredi mini vrtiček v koritih, saj je bila to že dolga tvoja želja, pa nisi imela časa.

Ker pa je še cel april pred nami in vemo, da je vreme takrat kislo in deževno, pa se loti priprave obrokov, ki jih boš lahko zamrznila in ko se boš kasneje vrnila iz službe, ti bo vse lažje.

V naprej si lahko pripraviš priloge, ki jih po službi samo zakuhaš. Ker imaš dovolj časa, lahko poskusiš kaj čisto novega. Mogoče z manj kalorično in manj sladko noto. Naj ti predlagam… njoki (špinačni, koprivni, čemažni …), cmoki (kruhovi, skutni, sadni, sadni z brusnicami, cimetom, rozinami), pripravi si mleto meso, da ga boš kasneje iz skrinje samo pogrela in porabila za omleto, makaronovo meso, lazanjo, musako. Speci si nekaj zaloge kruha, skuhaj zrezke v omaki, naredi domače skutine ali orehove štruklje. Napeci palačinke in jih zreži za fritate, loti se domačih rezancev za juho ali pa naredi ribano kašo. Namesto govejih kock si pripravi jušno osnovo, star kruh in česen pa posuši in zmlej. Pripravi polnjene paprike, čufte ali spaniraj zrezke (namesto drobtin lahko uporabiš kokosovo moko). Idej ne neomejeno veliko. Poleg tega bo lahko kosilo pripravil tudi tvoj partner, brez izgovora.

Edina težava, ki jo ima velika večina pa je, da nimamo velikih zamrzovalnih skrinj. V tem primeru si nasekljaj zelenjavo, zamrzni sadje, prepraži čebulo in jo spakiraj v vrečke.  Menim, da se ti bo pri delu utrnila marsikatera ideja in ti kasneje res ne bo žal. Na koncu boš prav ponosna, ker boš opravila res veliko in dobro stvar. Zvečer si zato ne pozabi vzeti časa le zase in si ob kozarčku tvojega najljubšega vina privošči kakšno razvajanje.  

Če pa ti bo postalo dolgčas pa le povej, zate imam še ogromno dela.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice