Skip to content

Peticija za ukinitev prisilnega RTV prispevka zbrala že skoraj 4,000 glasov podpore

Vseslovenski peticiji za ukinitev prisilnega RTV prispevka kaže odlično! Prej kot v dveh dneh od začetka akcije je zbrala skoraj 4,000 podpisov podpore. Danes do 17. ure je tako svoj podpis prispevalo 3,790 ljudi, ki se ne strinjajo s pristranskostjo in monopolom vodilnih medijev.

Svoj podpis podpore večji demokratičnosti medijev lahko oddate na dveh platformah, in sicer preko odgovornost.je ali odpoved.si.

Akcija, ki poteka v organizaciji Inštituta Antona Korošca in časopisa Slovenec, je med ljudmi naletela na izjemno dober odziv, kar kaže na veliko mero strinjanja državljanov z zahtevami peticije. Ta opozarja na hude kršitve zakonov znotraj slovenskega medijskega prostora, delovanje nekaterih novinarjev v nasprotju z novinarsko etiko in privilegiranost vodilnih medijev, ki so povezani le z eno politično opcijo.

Predlagatelji peticije se zavzemamo več pluralnosti in enakopravnosti v medijski krajini, zato zahtevamo ustavitev političnega aktivizma v javnih medijih, ukinitev oglaševalskih monopolov in ukinitev prisilnega RTV prispevka, namesto katerega naj državljani namenijo sredstva mediju po lastni izbiri.

Le tako bodo mediji lahko predstavljali demokratično platformo za soočanje različnih družbenih konceptov in prepričanj in zagotavljali neodvisno, objektivno in resnicoljubno informiranje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice