Naprej na vsebino

Franc Bogovič: Optimistično lahko zremo v prihodnost Evrope, kakor je vanjo danes zrla tudi Ursula von der Leyen

Poslanec SLS v Evropskem parlamentu Franc Bogovič se je odzval na današnji letni nagovor predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o stanju v Evropski uniji. Njegov celotni odziv je podan v nadaljevanju.

»Letni nagovor predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen je bil samozavesten, prepričljiv in optimističen. Izpostavila je, kako pomembni sta bili solidarnost in enotnost Evropske unije v času krize zaradi covida-19, saj smo tako to krizo lažje prebrodili in si v tem obdobju pomagali. Na tej osnovi želi vzpostaviti tudi bodočo zdravstveno unijo, tako da bo Evropa bolj povezana na področju zdravstva, izdelave cepiv in zdravil. To je podkrepila tudi z načrtom za okrevanje – Next Generation EU – za krepitev gospodarstva in s tem za zmanjševanje brezposelnosti. Krepitev gospodarstva bo EU izvajala prek Zelenega dogovora, pri čemer bo velik poudarek na zelenih obveznicah pa tudi na digitalizaciji. Na tem področju me še posebej veseli, da je izrecno izpostavila digitalizacijo podeželja, pri čemer naj bi se dodatna sredstva namenila za širokopasovne povezave na podeželju in druge segmente razvoja podeželja, kot jih vidimo tudi v konceptu Pametnih vasi, ki ga sam zelo zagovarjam.

Podpiram ambicioznejšo usmeritev prihodnje zunanje politike Evropske unije v odnosih do Rusije, Kitajske in Turčije, ki v Sredozemlju ogroža EU.

Mislim, da lahko optimistično zremo v prihodnost Evrope, kakor je vanjo zrla danes tudi Ursula von der Leyen. Von der Leyen je bila optimistična ter samozavestna – bodimo takšni tudi mi.«

Poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu

Franc Bogovič (SLS/EPP)

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice