Naprej na vsebino

Kladivo je visoko v zraku in kmalu bo počilo…

vir: Pixabay

Osamosvajanje Slovenije še ni končano, meni Ingo Falk Pasch Wallersberg, žrtev tako nacizma kot komunizma, kar nazorno prikaže v svojem spodnjem zapisu:


“”Jedli bomo travo!” je v času slovenskega osamosvajanja iz balkanskega jugo-kotla na ves glas kričala vsa množica naših uveljavljenih medijev. Predvsem seveda RTV, pa tudi Delo, Dnevnik in ostala medijska trobila nekdanje rdeče oblasti, ki se je v vladajoči koaliciji DEMOS nenadoma znašla v manjšini. Njihovemu odkritemu posmehu in blatenju dela prvič demokratično izvoljene oblasti so novi, šibki mediji, zlasti takratni časopis Demokracija, komaj mogli nuditi ustrezen odgovor. Danes dozoreva druga, vse doslej zatrta osvoboditev od spon komunističnega finančnega podzemlja. Odpira se vprašanje njegove protipravne sodne zaščite. Znova doživljamo ves rdeči medijski javni in podtalni boj za ohranitev starih priviligiranih pozicij. Zgodovina se ponavlja, tečemo drugi krog na višji strmini konstituiranja slovenske državnosti.

Videti je, da je z zamudo treh desetletij, odkar smo oblikovali lastno državo, nastopil čas, da se – mogoče vendarle – končno iztrgamo iz krempljev prikrite, a na vseh ključnih gospodarskih in oblastnih področjih prisotne pošasti zločinskega komunizma. Sedanje obdobje covida-19 in Vlade premiera Janeza Janše je zgodovinsko gledano simbolno za ta drugi, za našo državo skrajno nujni temeljni politični in gospodarski prelom. Osrednja, v blatu komunizma zakoreninjena TV hiša, se že vrtinči in sika proti valovom pomladnega vetra. Dediči rdečih klavcev samo še mrzlično kujejo zarote – briga jih zdravje državljanov in gospodarska kriz! A narod dokaze hrani. Kladivo je visoko v zraku in kmalu bo počilo po nakovalu.

Obetajo pa se stresni trenutki izkoreninjenja globoko zakopanega Zla. In to v dobi usodnega vrenja na celotnem globusu sodobnega civilizacijskega sveta.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice