Naprej na vsebino

Pripadnost zaposlenih rešuje podjetja v krizi

Negotovost gospodarstva se odraža tudi v strahu pri zaposlenih. Pomembna je ohranitev motivacije, povečanje produktivnosti in iskanje novih priložnosti.

Tako kot za vso gospodarstvo in prebivalstvo je tudi na področju pametnih domov, eden največjih izzivov v tem letu, pričakovana recesija in upad zasebnih investicij.

Preberite tudi:

Kaj dobrega je prinesla kriza?

Kriza naj bo priložnost

Podjetje LUNOS je bilo pripravljeno na pričakovano gospodarsko krizo, a jih je pojav koronavirusa kljub temu presenetil. Zaradi vladnih ukrepov, pravijo, so morali popolnoma ustaviti poslovanje. Največji izziv je bil, kako pri zaposlenih nevtralizirati fobijo strahu.

»Strah pred neznanim, potvarjanje podatkov, eklatantne laži in dezinformacije s strani vlade in medijev smo sčasoma sprejeli kot dejstvo, na katerega nimamo vpliva,« navajajo pri podjetju. 

Po dveh mesecih počitka so uspešno pognali poslovanje in a so morali kmalu zopet zapreti svoja vrata. Največjo nevarnost vidijo v ustvarjanju pritiskov na ljudi v smislu spreminjanja življenjskih navad in padcu kupne moči. Največjo priložnost pa v dejstvu, da ponujajo proizvod, ki je visoko na prioritetni lestvici poprečno ozaveščenega kupca. Nenazadnje je kakovost bivanja končno postala pomembnejša kot marsikatera druga materialna dobrina, so odločni pri podjetju LUNOS.

Marija Petre, direktorica podjetja Šotori Petre pravi, da so imeli največji izziv pri popolni reorganizaciji delavcev.
Marija Petre, direktorica podjetja Šotori Petre pravi, da so imeli največji izziv pri popolni reorganizaciji delavcev.
Vir slike: Osebni arhiv MP

Marija Petre, direktorica podjetja Šotori Petre pravi, da so imeli največji izziv pri popolni reorganizaciji delavcev, saj so jim iz dejavnosti najema prireditvenih komponent-šotorov, pagod, paviljonov, odrov, odpovedali preko 150 projektov.

Drugi izziv je bil za podjetje pospeševanje marketinških prijemov in raziskovanja trga za nove priložnosti (izdelovanje in najem manjših objektov, kot so paviljone za vstopne točke pred bolnicami, šolami, vrtci, izdelovanje manjših ponjav).

Glede na trenutno situacijo v Avstriji in pri nas, v podjetju beležijo upad v dejavnosti najema šotorov in prireditvenih komponent za najmanj 80 odstotkov. Pri podjetju sicer zelo skromne priložnosti vidijo v izdelovanju raznih ponjav, prekritij in manjših šotorov. Na tem področju se je podjetju namreč pokazala minimalna rast, ki jo lahko podprejo z lastnimi kadri. Ob tem sogovornica poudarja, da se finančno ne pokrivajo. Kljub vsemu imajo namreč 70 odstotkov presežka kadra, ki ga bodo morali odpustiti.

Ključ je povečanje produktivnosti zaposlenih

Podjetje Armat, ki se ukvarja s kakovostnim projektiranjem in izvedbo montažnih objektov ima drugačno izkušnje. Največji izziv jim je predstavljalo preprečevanje širjenja okužbe in ohranitev zdravja zaposlenih, ohranitev motivacije zaposlenih in organizacija optimalnega procesa v času omejitev.

Direktor podjetja, Andrej Repše, priložnosti vidi v razvoju novih produktov, povečanju produktivnosti in dodatnem dvigu zavesti ter pripadnosti zaposlenih.
Direktor podjetja, Andrej Repše, priložnosti vidi v razvoju novih produktov, povečanju produktivnosti in dodatnem dvigu zavesti ter pripadnosti zaposlenih.
Vir slike: SBC

Direktor podjetja, Andrej Repše, priložnosti vidi v razvoju novih produktov, povečanju produktivnosti in dodatnem dvigu zavesti ter pripadnosti zaposlenih. Repše še dodaja, da so med epidemijo v Sloveniji zabeležili rast povpraševanja in prodaj v segmentu programa nadstreškov, za katerega imajo tako finančni, kot kadrovski potencial.

Tudi pri podjetju LUNOS, v kolikor jim bo omogočeno normalno nadaljnje poslovanje, s povečanjem produktivnosti pričakujejo rast prihodkov v primerjavi s prejšnjim letom.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Poklici

27 milijonov evrov za zaposlovanje mladih: subvencij skoraj več kot mladih, ki ustrezajo kriterijem

Od 16. avgusta naprej bo odprto javno povabilo delodajalcem za pridobitev subvencij za zaposlovanje brezposelnih mladih. Bo program dosegel cilje?

Prijava na e-novice