Naprej na vsebino

Zgodba za lepši dan: Sreča ob koncu tedna

Majin mož je nenadoma umrl, čeprav ni imel niti petdeset let. Vzrok: srčni infarkt. Tedne in mesece po smrti je Maja zelo žalovala. Prijatelji so ji svetovali, naj se ob koncu tedna udeleži srečanja, namenjenega žalujočim in osamljenim.

Postopoma je zbrala dovolj poguma in se odločila, da gre. Presenečena je ugotovila, da večina ljudi v njeni skupini ni spadala med žalujoče zaradi smrti, ampak so bili to ločeni ljudje. Ko so jih razdelili v skupine, je bila Maja edina vdova v skupini. Zdelo se ji je, da ne pripada skupini.

Druge članice so imele može žive. Če bi želele, bi lahko spet zaživele z njimi. Ona pa je svojega moža izgubila. Bil je mrtev. In to dober mož, ki ni bil pijanec ali zapravljivec, ampak človek, ki se je posvečal družini. Bila je prepričana, da nima skoraj nič skupnega s tistimi ženami.

Morda tudi zato v skupini Maja ni govorila, čeprav so jo povabili, naj tudi ona kaj pove. Je pa pozorno poslušala izpovedi članic. Počasi je spoznala, da so morale žene v zakonu marsikaj prestati. Nekatere so imele za seboj težke preizkušnje. Posebej so se je dotaknile pripovedi o trpljenju otrok v ločenih družinah. Počasi so se ji odprle oči.

 Prej je mislila, da so vsi zakoni tako skladni kot njen. Začutila je, kako srečen zakon je imela. Čeprav v začetku ni čutila do žena posebnega sočutja, jim je sedaj bila zelo blizu. Tako se je navezala nanje, da je takrat, ko so ji ponudili, da bi šla v drugo skupino, ponudbo zavrnila.

Začela je celo pripovedovati o sebi. Neka žena ji je dejala: »Kaj bi dala za en dan tvojega življenja!«

Srečanja ob koncu tedna so pomenila preobrat v njenem življenju. Njene rane so se začele celiti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice