Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Micka gre v biznis

Dragi bralci, spet sem vam dolžna opravičilo, da tako dolgo ni bilo glasu od mene. Upam, da ste vsi dobro, da se noben ni v maski zadušil, da vam 5 G ni skurla možganov vmes pa da ste ženske za osmi marec za razliko od mene kaj dobile.

V tem času, ko se nič nisem javljala, so psu že toliko dlake zrastle in vlada je nove ukrepe sprejela, da več ne rabi covid-19 testa za k frizerju it, da zdaj, hvala bogu, nekak zgleda spet in ga ne rabim več cele dneve tolažit in se mu opravičevat. Tiste škarje sem kar stran zabrisala od silne tegote.

Televizije še vedno nimam, ker je rekel moj dragi, da on je pač ne rabi, da to, koliko on športa gleda, že ve, v katero gostilno se da pri zadnjih vratih prit, pa še mene tam ne rabi prenašati. Ja, tako mi je povedal, dobesedno … in to na osmi marec, ko sem mu mislila malo na dušo popihati, da bi po vsem tem času v novo televizijo investiral, če je že staro skozi okno zabrisal. No, kot vidite, ni uspelo.

Krivim roza viklarje pa predpasnik, pa malo tudi sebe, da se nisem boljše na ta poskus prepričevanja pripravila. Pete in samostoječe štumfe bi verjetno kaj bolj zalegle pa kaki dober pušap. Sem videla včeraj eno po ulici iti, je imela joške tak našponane pa tak je bla v pasu stisnjena, da jaz bi ji takoj vse dala, če bi bila moški, samo da se malo sprosti, da je ne bi rabla gor pobirati, ko se onesvesti. Sploh, če bi bila tako kot moj, ki ga že malo križ matra.

Saj ne rečem, da se brez televizije ne da preživeti, samo proti večeru so moje oči že utrujene od teh malih ekranov računalnika in telefona pa si včasih želim, da bi se bolj udobno izobraževala. Je rekel moj dragi, da naj si jo sama kupim … pa ko dobro ve, da si je nimam s čim. Da to, kaj socialne dobim, je komaj za frizerja pa nohte zadosti, sploh zdaj, ko s psom oba hodiva. No, zdaj bom počasi to spremenila, ker svoj biznis odpiram.

Dolgo sem razmišljala, kaki bi to bil biznis, da ne bi kaj dosti poleg trpela, in da bi mi vse to, kar sem se v zadnjem letu v tem, kot se reče strokovno, lockdownu, ko ne morem skos po kafetih hodit, naučila na spletu, prav prišlo. Pa berem forume in tuhtam in tuhtam. In se mi posveti, ja pa kaj si ti ja nor, saj narod je funkcionalno nepismen. Jaz pa tako načitana, samo brez dnarja, pa bi si lahko malo med sabo pomagali.

Kaj bi jim jaz pomagala lahko? Zdaj, če kaj, že vem, da so maske pravi biznis. Drugi največji biznis so pa šolarji, no… ne glih šolarji, njihovi starši, ampak saj to je že skoraj vse eno in isto. Pa vprašam strica Googla, kaj on o tem misli. In bingo! Meka! Kaj si ti ja nor, kam bom te jaz z dnarjem!

Malo me je po moji stari navadi vmes zaneslo in sem že tam okoli deset jurjov zapravla vnaprej, pol sem se pa spomnila, da jih moram prvo zaslužit. No, da vam povem, kaj sem našla. Celi forum, v katerem mamice sprašujejo, kak naj one zdaj pismo napišejo ravnatelju pa učitelju pa kaj vem komu vse še, da razložijo, da se bo njihov otrok zadušil pod masko in da jih bodo tožle.

Ena mamica je celo vprašala, če ji lahko kdo svetuje pravnika, ki bi sestavil dopis za opozorilo pred tožbo, ker so se v šoli starši odločili, da bodo v primeru, da bodo otroci morali imeti maske v razredu, tožli šolo, učiteljico in ravnatelja. Pa kakega pravnika, ljubica, pa to bo Micka vse rešila. Toliko, kot sem jaz v zadnjem letu o tem prebrala, pravniki niti vejo ne, da obstaja.

To bo mala malca, če pa robe zmanjka, pa še malo pogledam po netu pa še kako 5 G vključim. Z veseljem se bodo z vsem strinjali, če za drugo ne, ker jih bo strah, kaj bodo naslednjič morali brati. Kako odškodnino bi vključila … če hočem do deset jurjov prit, z nekaj procenti, pa da ne pišem lih cele dneve, ker to se mi tudi ne da … ker se moram še imeti čas izobraževati … pa kaka dva jurja po učitelju bi šlo skozi, kaj mislite? Za ravnatelco pa dvojno. Saj ima tudi plačo večjo.

Pa berem dalje, joj grozno, kake krivice se to res v šolah godijo … Kaj ti starši morajo v šolah pretrpeti, to ne moreš verjeti, če ne bi prebral. V eni šoli so se starši zmenili, da bodo otroci v šole prihajali v trenirkah, zdaj pa razredničarka zahteva, da se lepo oblečejo za kulturni dan. Pa saj to ne moreš verjet! Kakšna diskriminacija trenirkarjev ali kako se že temu reče! Evo, dodam na seznam.

V eni šoli pripravljajo tožbo, ker so se starši dogovorili (če se starši dogovorijo, te že mora tak bit ali kaj? Kdo bo te staršem rekel, da je dva plus dva štiri, če so oni rekli, da je osem!), da bo v šoli hrana brez glutena. In zdaj tega ni. Diskriminacija! Pa za muslimane nimajo posebnega menija v vaški šoli v kraju, za katerega prvič čujem, pa nima veze … Pa kaj se te to grejo, saj to ni res. Joj kaj bo to dnarja, kaka pisma bom jaz pisala!

Čez nekaj časa bodo pa še učitelji klicali za pomoč, ker dolgo te norišnice tak ne bodo mogli zdržati. Pol pa še trgovine, bencinski servisi, uh uh meka! Oni majo dnar, tam lahko vsaj šest jurjev po komadu podrapamo.

Najboljše, da kar začnem. Ker zdaj sem si vmes lih enega Tesla nagledala … Pa en pušap, tak za vsak slučaj.

Županova Micka

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice