Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Izredna novica – Tonček išče devet prijateljev

Veste, kaj najbolj pogrešam, en fajn žur s prijatelji, kjer se ne bomo gledali postrani ter se skenirali, če je mogoče kdo bolan, ter si med seboj težili z razpršilom in masko. Žur, ko lahko s prijatelji nazdravim, nekaj obrnemo na žaru, kakšen nogomet ali odbojko odigramo, medtem ko se deca med seboj družijo, pa proti večeru, ko gre žena domov, še ljubico povabim, da se malce pocartava.

Pravijo, da ko ima človek sanje, cilje, naj si le vizualizira. Sem šel na en tečaj, kjer te to naučijo, in zdaj vizualiziranje obvladam. Če vas zanima, kako uresničiti svoje sanje, se rešiti depresije, shujšati, najti sanjskega partnerja, biti bogati, zdravi, srečni in ljubljeni, vam ponujam šestmesečni paket po akcijski ceni 1500 evrov. Zase boste pa vendarle to naredili, a se nimate radi, ali kaj? Vsa moč je v vas in jaz vam lahko pokažem, kako doseči vse te cilje. Pišite, saj veste, kam.

Vem, da je takšna odločitev težka, ampak naj vam povem svojo zgodbo. Kot sem omenil, pogrešam, popravljam, sem pogrešal druženje in sem vizualiziral, kako smo na starem piknik placu, kako obračam meso na žaru ter zraven pijem nefiltrirano črno. Kako se s prijatelji zabavam, debatiramo o ženskah, avtih, denarju in seksu. Ženske pridno režejo priloge ter so spekle celo mizo raznih sladic. Otroci uživajo v sončnem vremenu in ni slišati »mami, ati…«, raj na zemlji, vam povem.

Pa sem to počel vsak juter in vsak večer, pa še med šihtom, pa še na wc, včasih še med seksom. Po mesecu je rešitev prišla, kot strela z jasnega se mi je prikazala. Videl sem vse, vedel sem vse in naredil sem načrt – ustanovil bom versko skupnost Communio beata benedicti Tonček.

Enkrat tedensko bomo imeli vikend bogoslužje, ki se bo začelo v soboto ob 12. uri, ko se bo moje občestvo začelo zbirati. Namesto blažene vode, s katero se nekateri pokrižajo, bodo pri meni dobili borovničke ali pa viski, ženske lahko tudi peninco. Otroci pa liziko, da se bodo vsaj za pol ure zamotili.

Ko se bomo vsi zbrali na našem travniku, ker je vlada rekla, da če imamo bogoslužje zunaj, je edina omejitev, da je na eno osebo ali družino 10 m2, moj travnik ima pa ena dva hektarja, tako da lahko celo vas povabim. No, zbrani bomo najprej eno zapeli. Kadar bo šlo za svečan obred, pač ob nam pomembnih praznikih, nam bo igral še naš zbor, drugače pa ne bo žive glasbe.

Po petju in govoru vodje, mene, bo sledila izmenjava mnenj v imenu miru. Med govorom bodo ženščine razdelile steklenice, da bomo ob izmenjavi mnenj lahko še trknili in nazdravili, da bo mir potrjen.

Potem bo veliki vodja, torej jaz, ob pomoči svojih pomočnikov razdelil hrano in pijačo, da bomo lahko se zahvalili obilju, ki ga imamo, ki smo ga zaslužili, ter nam ga je vlada poklonila. Temu bo sledilo ponovno petje. Sem bolj fen onih črnskih zadev, zato bo tudi ples, kjer bomo izrazili svojo hvaležnost.

Ker smo zelo hvaležni, bo ta ples in petje trajalo do jutranjih ur naslednjega dne. Saj bomo držali varnostno razdaljo, le tisti, ki so tako ali drugače družina, bodo bolj skupaj. Policijska ura pa za nas ne velja, ker spadamo med izjeme.

Jutro naslednjega dne bomo začeli s pozdravom Soncu ter zaključili z daritvijo v obliki hrane in pijače.

Mislim, da bom službo pustil, ker mi pripada zdaj nek temeljni dohodek, pa potem če se ne motim neko nadomestilo. Bom še ženo povišal v vodjo, da bova oba dobila.

Ker mora imeti vsaka verska skupnost svoj verski objekt, bom svojo hišo in travnik za hišo registriral kot verski objekt, pa še on blesav stavbni davek mi ne bo treba več plačevati. Pa davkov tudi ne več.

Naš temeljni namen, cilji, poslanstvo, obredi in druge dejavnosti bodo temeljile na ljubezni do svobode, do sočloveka, do živali in rastlin. Sprejemali bomo vse, ne glede na raso, predhodno veroizpoved, stan, spol in stanje na TRR. Dobrodošli bodo vsi, ki verjamejo, da si zaslužijo vse na tem svetu, le zaupati morajo v sebe.

Poleg obreda čez vikend bomo organizirali tudi verski pouk, ob večerih, da bodo lahko tudi ti, ki so zaposleni, se udeležili srečanja. Verski pouk bo prav tako vseboval pozdravni napitek, besedo vodje, izmenjavo mnenj in zahvalo v obliki plesa in petja ter daritev s hrano in pijačo.

Ker mora biti verska skupnost tudi dobrodelna, bomo tudi tu prisotni, odkupili bomo vso pijačo gostincev, ki so morali biti zdaj zaprti, ter pivovarjev in vinarjev. Je treba podpirati slovensko. Hrano pa bomo kupovali v lokalnih trgovinah in pri kmetih, ker je treba pomagati domačemu človeku.

Pridobitna dejavnost bo le naša delavnica za vizualiziranje, sam bomo potem on procent, ko ti pol ni dohodka potreba prijavit, darovali ter investirali v naš verski objekt, naš zbor, opremo in uniforme. To, kar bomo zamenjali, pa bomo dali tistim, ki bi rabili.

V glavnem, statut in temeljni akt o ustanovitvi verske skupnosti imam že spisana, opis verskega nauka in poslanstvo, način bogoslužja, verskih obredov in praznikov sem že tudi opredelil. Izbrana imam tudi verska besedila v celoti.

Ime že izbrano, sedež tudi, kot tudi pogoji in načini včlanjevanja in prenehanja članstva, pravice in obveznosti članov, notranja in teritorialna organiziranost ter naziv notranjih organizacijskih struktur, zastopanje verske skupnosti in njenih sestavnih delov, način imenovanja, izvolitev ali odpoklica verskega vodja in osebja, financiranje skupnosti …

Še celo takso sem plačal, sicer sem denar zbral, ko sem one cente pobiral iz vodnjakov želja in se za 22,60 evrov kar namučil. Edino, kar mi še manjka, je devet članov, ki bi bili pripravljeni biti del moje skupnosti.

Saj prijateljev imam več kot devet, ampak ko sem jim prejšnji vikend obrazložil idejo, so klical psihiatrijo. Oni še niso tako duhovno osveščeni, zato rabim devet kandidatov, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji. Sem že študiral, da bi se ob mejo postavil, pa one migrante pohopsal in jih prijavil pri sebi, ker ljubica dela na upravni enoti, pa bi mi to naredila. Sam me je strah, ker oni so muslimani, pa bi me mogoče ubili.

Torej, če se želiš duhovno izpolnjevati, se pridružiti novi verski skupnosti, ki ti bo pomagala uresničiti vse skrite želje, po akcijski ceni 2000 evrov, mi piši in pomagal ti bom do sanj. Prvih devet bo dobilo tudi praktično nagrado in bodo lahko postali ustanovni člani ter bodo lastniki dveh odstotkov skupnosti.

Lažnivi Tonček

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice