Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Čokolada bolj škodljiva kot AstraZeneca

Dragi bralci, moram vam povedati, da ste mi kar naprej v mislih. In vedno se počutim krivo, ko se nekaj časa ne javim. In bojim se, da bi mislili, da sem na vas pozabila ali vas zanemarila. Tako kot se naša vlada tega boji zgleda, ko kar naprej nekaj spreminjajo, samo da nam lahko kar naprej razlagajo nove ukrepe, kaj se sme in kaj se ne sme, na teh vladnih novinarskih. Tega je že toliko, da še tak načitana ženska, kot sem ja, težko sledi, vam rečem.

Maske zunaj ja, maske zunaj ne, regija ja, regija ne. Pa ni šole, ker je rdeča faza, pol pa je šola, ker je rdeča faza. Pol je pa lockdown, samo da ni lockdown, ker je skoraj isto kot je blo prej, razen, če smo že skoraj celo leto v lockdown al kaj smo, saj vam pravim, še meni ni več jasno. Pa se trudim, da bi mi blo. Vprašajte mojega moža, če mi ne verjamete. Vam bo hitro povedal, da je »baba zmešana tri krat prejšnji teden obed zažgala, ker samo pri računalniku sedi pa bedarije bere«.

Včeraj se je res razkuril, pa je rekel, da če ne bo že skoraj konec te korone, se bo njemu zmešalo. Pa ne zaradi korone (on dela v fabriki, vete, tam korone itak ni, ker fabrika mora laufat), ampak zaradi mene in mojega branja in mojega prizadevanja (tako se temu učeno reče: prizadevanje), da še njega izobrazim o ukrepih, da ne bi ded kake kazni kje po totalni bedariji dobil, pol pa za frizerja ne bi zadosti denarja ostalo (ker zdaj dva k frizerju hodiva, jaz pa naš Piki, ker sama ga več nikoli ne bom strigla … reveža sem zadosti zaznamovala za celo pasje življenje).

In ko je povedal, kar je mel (njega malo bolj površno poslušam), sem ga obvestila, da so na novinarski rekli, da bodo ukrepi še dve do tri leta. Pol me je pa samo bledo pogledal, sixpack Uniona iz hladilnika vzel, šel na balkon, pa še zdaj je tam … kar je dobro, da vam lahko v miru pišem. Malo me sicer skrbi, v katero smer z balkona odtaka, ker ena soseda je bolj občutljiva …

No, bo kar bo. Da vam zdaj povem, kaj sem ugotovila, dokler še imam mir. Ugotovila sem, da so zdaj res zelo popularne peticije in zbiranje podpisov za razno razne zadeve. In tožbe. Ker tega se pa mi res ne gremo, da bi se nekdo nekaj namesto nas odločal (tudi, če tisti, ki smo jih za to izvolili), ker to je zagotovo represija (ali kako se že temu reče, ko ti nekdo komandira, kaj bi ti zdaj naj naredil, pa ti v resnici ni do tega). Pa sem razmišljala … in vam moram reči, da se je tudi meni huda krivica zgodila. Hudo pomanjkanje komunikacije je krivo, da mam zdaj deset kil več, kot lani tak čas.

Ja saj vem, kaj zdaj nekateri razmišljate. Tisti, s katerimi bi se moj mož strinjal: »Kaj pa sediš tolko pri računalniku, da ti je rit otekla«. Pa mislim, da ni to krivo, vete, saj se kar dosti gibam, če se ne bi, pol ne bi mogla biti na tekočem s tem, kaj se v ulici dogaja, to moraš kar aktiven biti, pa večkrat na dan do okna, včasih na balkon, da ni preveč očitno, pa s Pikijem tudi hodiva gor pa dol po ulici, da se on razgiba, jaz pa izobrazim o mestnem življenju.

Ne, to ni to. Kako leto nazaj (hitro po tem, ko se je to sranje s korono začelo) sem prebrala, da nam čokolada pomaga v stresnih obdobjih in nas spravlja v boljšo voljo. In da so strokovnjaki ugotovili, da je čokolada dobra za srce, cirkulacijo in možgane. Kdo ne bi strokovnjakom verjel? Sploh, če ti tako napišejo. Da lahko čokolado ješ, pa boš zdrav ko riba. Pa še lačen nisi. In še kuhati ti ni treba. Kar vriskala sem od veselja, še preden sem jo kupila.

In potem sem dalje brala … kako čudo je čokolada. Dobra je za srce in cirkulacijo (kaj češ boljšega: malo čokolade poješ, namesto da se s športom matraš pa švicaš), zmanjšuje možnost kapi (zelo pomembno, ker sem v stresu, ko se izobražujem), bogata je z minerali (vrhunsko … ker mineralov v tisti hrani, ki jo včasih prismodim, menda ni več …), pozitivno vpliva na možgane (to vsak rabi, sploh načitana ženska), pomaga pri izgubi telesne teže (o tem ne bi zdaj … vam bom malo kasneje razložila) in vsebuje nekaj (ne spomnim se zdaj, kako se temu reče), kar pomaga telesu, da sprošča hormon sreče, tak, kot ko smo zaljubljeni (bog ve, da jaz poleg mojega deda to res rabim).

Na kratko – ugotovila sem, da je čokolada odgovor na vsa moja vprašanja. Pa niti tak draga ni, da si je človek ne bi mogel privoščiti. Pa sem šla in kupila en kup čokolade. Pridno papcala, možgančki so delali ko šus (saj to ste sami tudi lahko brali in se prepričali), po nogah me nič niso krči trgali, pa še moj mož je priznal, da sem »zadnje cajte malo manj sitna«. Vrhunsko vam rečem. No … pol mi pa najprej ene hlače niso ble več prav… pa druge ne … pa sem začela kikle na gumice nosit pa pajkice in se nisem pretirano sekirala. Dokler me ni soseda vprašala, kdaj mam rok.

Najprej nisem niti točno vedla, kaj misli. Pol sem pa spoznala, da sem bila grdo zavedena. Pa da ne sodim prehitro, sem šla še enkrat v trgovino pa kupila vse tiste moje najljubše čokolade. Povečevalno steklo sem vzela pa sem vse tiste drobne tiske prebrala. Eno za drugo čokolado sem tak obdelala. Večkrat. Pa vete kaj? Na niti eni ni pisalo, da ne bom samo vesela, ampak tudi debela, če bom to jela! Pa kaj se te to grejo! Piše neki kJ pa kcal pa ene številke so poleg. Pa kaj te to normalen človek ve, kaj to pomeni???

Tam ono Astro iz Zenice preganjajo že celi mesec, ker ne piše na embalaži, da te lahko kap trofne. Nobeden pa se ne ukvarja s tem, da na čokoladi ne piše, da se boš zredil, če boš to jedo, potem pa boš mel povečano telesno težo, pol te bo pa isto kap trofnala!

Tak da, dragi moji bralci, jaz grem zdaj v akcijo. Nestle pa Kraft Foods (kaj ste sploh vedeli, da oni delajo Milko?), Ferrero in Lindt naj se samo pazijo. Zdaj še samo pogledam, kateri največ prometa naredijo, da se jih splača malo tožit (moram si najprej zračunati, kaj bi mela, pa kolko to stane, da bom vedla, za kolko tožit), potem pa akcija.

Če se je tudi vam taka krivica zgodila – pišite mi. Pa se bomo borili. Ker skupaj smo močnejši! (To sem nekje prebrala – nisem sicer prepričana, če za čokolado tudi velja, probamo pa lahko. Saj tudi drugi, ko to rečejo, niso prepričani, da to kaj velja.) Jaz vam rečem, da se bom za vas do zadnjega diha izobraževala, če bo to potrebno.

Županova Micka

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Marija
3 years ago

Hahaha odlično

Prijava na e-novice