Skip to content

[ODPEVANE NOVICE]: Od fižola do sranja

Sama ne morem verjeti, da je že tri mesece odkar sem z vami delila svoja razmišljanja o covidu-19 in življenju na sploh. Vmes je bil mož bolan, tako da nič nisem mogla: ne brati forumov, ne vlagati tožb, ne zbirati podpisov za referendum, ne pisati, ne nič. Ker to je bilo grozno. On je imel vročino celih 38 stopinj Celzija in to cele tri dni, potem pa je naslednjih deset dni razlagal, kako je njega vročina zdelala. To si ne morete predstavljati, kakšne muke so to bile … za naju oba bi lahko rekla.

Micka, žejen sem … Micka, lačen sem … Micka, kaj če bi nama ti župico skuhala … to se ti zmeša res. Jaz, če bi morala v bolnici delati, pa da imam tri take … ne vem, če me ne bi odpeljali, pa me v kaki poseben jopič oblekli. No, zdaj je kar je, to je mimo. Covida-19 še nisem imela, sem se pa cepila. Moj je rekel, da sem zmešana, da se hodim to brez veze pikat, pa da se bom zastrupila, pa da bom umrla, pa da bom na sebe železje vlekla, pa kaj vem kaj še vse. Nič od tega se mi ni zgodilo, da vas ne bo skrbelo.

Pa nekje sem te dni na forumu prebrala, da se baje tistim, ki smo cepljeni, oči svetijo pa izbuljene imamo tak kot kuščarji in zombiji. Ne vem sicer, kje je ta, ki je to napisala, zombija videla, samo vem, da sosedovi imajo kuščarja – zaenkrat si nič nisva podobna.

V tem času, ko se nič nisem javila, smo preživeli konec epidemije. In to že drugič. Pa bralci moji, mi smo pravi borci. Tak smo kot tisti orkester v Titaniku, se spomnite? Ko se je ladja potapljala in je orkester še vedno igral? No, to smo mi. Brez onega lepega reveža, ki je zmrznil.

Preživeli smo že 460 dni mask, distance in razkuževanja. Toliko žganega, kot sem ga skozi kožo na rokah v letu in pol v sebe dobila, še spila v življenju nisem. Maske in razkuževanje, čeravno je konec epidemije, še ostajajo. Tistim, ki so si zadnja leta dali nove zobe delati, se to res ni splačalo. Pa to, da še naprej ne bomo vedeli, kaj lahko in česa ne smemo, niti tisti, ki smo dobro načitani, tudi mislim, da se še ne bo spremenilo.

Enkrat so mi po mailu neke angelčke sreče poslali, pa bi jih morala poslati naprej dvajsetim prijateljem in sem po nesreči to sporočilo zbrisala … če sem jaz kriva, da smo tega vraga sem s Kitajske dobili, mi lepo prosim, ne preveč za slabo vzeti, saj menda vi tudi ne pošiljate vsega naprej ali pošiljate? Se bom od zdaj naprej bolj trudila.

Sem brala na Statističnem uradu Republike Slovenije (ja, tam se tudi izobražujem), da je leta epidemičnega 2020 vsak prebivalec Slovenije porabil za prehrano povprečno 119 kg zelenjave, 116 kg žit, 88 kg mesa, 84 kg svežega sadja, 64 kg krompirja, 10 kg jajc, pet kil riža in malo manj kot eno kilo medu. Potem mi je pa jasno postalo, da ni čudno, da se je toliko kupov tega blata (ali dreka med nami rečeno) v raznih gozdovih našlo. Ja, če narod toliko poje, pol še srati mora, ne?

Kaj so pa študirali, ko so vse kanalizacije in čistilne gradili, kam bodo pol s totim drekom? Ja, saj to je problem ja, da niso. Jaz se še spomnim, kak so drekeci po potokih plavali, pa tak od hiš se je po bregu dol mastno cedilo … samo takrat so bili drugi časi. Takrat eni pravijo, da je bilo vse boljše, samo smrdelo je pa sigurno bolj, kot zdaj smrdi. Pa ne bom vas zdaj s tem morila, saj niti sama ne vem, kak sem na to prišla … od fižola do sranja. Fižolovo solato bom za večerjo naredila, ker ima dosti vlaknin, pa to zdaj v tej vročini paše.

Kaj bi še zdaj pasalo … nekam se v vodo namočiti. Bazenov si doma ne smemo več polniti, ker je že suša. Kdo bi si to mislil, da bo suša, ko je tak dolgo deževalo, da sem že gledala, kje se lahko poceni les dobi, da si začnem barko tesati. Sem malo gledala, če bi šli kaj na morje, pa bolj slabo kaže, ker moj pravi, da on Hrvatom ne bo več dnara noso, na slovenski obali pa baje za njega ni zadosti placa. Ne vem, kaki plac sicer on rabi, ki še ga na morju nisem drugje videla kot pod prvo marelo pa s kriglom v roki … Bom mu enega dunajca naredila poleg fižolove solate, mogoče bo pol kaj bolj razpoložen za debato o dopustu. Marsikaj gre skozi želodec.

Zdaj bi vam napisala še, da pazite na sebe v vročini pa dosti vode pijte, pa sem prejšnjikrat prebrala na enem forumu, da se je en gospod razburjal, da kaj to mediji pišejo, da naj pijejo v vročini, saj pa menda to vejo, saj niso idioti. Hm …

Smeh škoduje zdravju, resnica osvobaja. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s psihiatrom. Ne odpirajte vrat ljudem s kombijem, ki želijo, da oblečete bel plašček.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice