Skip to content

Konec šolskega leta je, kaj pa zdaj?

Zadnji šolski dan je za nami, nič več nerganja, kako ne podpiramo mask v šoli, kako se naši otroci ne bodo testirali, ter jim absolutno nihče ne bo vbrizgaval kovino. Učitelji bodo ponovno postali t. i. normalni ljudje, ki sicer cele počitnice ne bodo delali nič, pa bodo vseeno plačo dobival. Vsekakor se bodo spočili, da bodo jeseni lahko ponovno sekirali naše otroke.

Torej, končno imamo mir in ker je ta zmešana vlada končno sprostila ukrepe bomo mogoče imeli normalno poletje. Seveda bi to držalo, če ne bi bili Slovenci, Slovenci. Janez Usenik je v eni svoji kolumn zastavil vprašanje »Kako Slovenci zamenjajo žarnico?« in odgovor na to je, da je ne, ampak se pritožujejo kako grozno je živeti v temi in kako so za to krivi vsi drugi, ter kako je bilo nekoč, nekdaj bolje. Mislim, da to zelo dobro opiše stanje v Sloveniji.

Starši imamo zdaj mir, končno. Jutri je državni praznik, potem vikend in vsaj do ponedeljka bo večina staršev nergačev pozabila na to, da se je treba pritoževati. No, nekateri bodo jutri vneto kolesarili, ker živimo v diktaturi. Nihče še do zdaj sicer ni uspel opredeliti, kaj je tako hudo narobe, ampak se dobro sliši in če nekaj časa ponavljaš, če tudi je laž, počasi začneš verjeti, da je res.

Nekateri helikopterski starši so nadvse srečni, ker se jim ne bo treba dnevno prerekati z učitelji, jim groziti, ter vztrajno iskati tisoč in en dokaz o tem kako so maske škodljive in kako je covid le ena lažna novica, ki so jo milijarderji umetno napihnili, da bi lahko svoje pregrešno drage izdelke prodajali in še bolj bogateli.

Zaradi tega in ker ni variante, da se otroke čepira oziroma napolni s kovinami, kar je ena zdravnica potrdila, pa na spletu je veliko dokazov o tem, se otrok seveda ne bo cepilo. Poleg tega, da je treba zaščititi lastne otroke, je treba še vsaj pet znancev prepričati v to, da nas bo več. Kot bi prišli na shod ene izmed piramidnih shem, popravljam mrežnega marketinga. Koliko zmot je v tem, ne bi.

Jasno je le eno, da je šolski sistem resno zatajil in je nujno treba prevetriti kurikulum pri spoznavanju in družbi, naravoslovju, kemiji, biologiji in fiziki. Ker če bi tile Twitter, Facebook in Youtube detektivi vsaj pozitivno imeli pri teh predmetih, potem ne bi nikoli širili nebuloz, ki jih.

Proti kakršnemkoli cepljenju otrok se v Sloveniji že dlje časa bije bitka. V imenu narave, ker so cepiva škodljiva in ker povzročajo ne vem več že katere motnje, za katere je bilo že zdavnaj dokazano, da izvirajo iz čisto drugih postavk. Ampak to nima veze, ker smo v svobodni državi in so nam kršene pravice, ker se nam onemogoča svobodna izbira pri zdravljenju.

Ne bom o tem, da so običajno zagovorniki tega oblečeni v sintetičnih oblačilih, ki škodujejo bistveno bolj. Se prehranjujejo vse prej kot zdravo in je njihov življenjski slog daleč stran od »naravnega«. In ob tem ne morem mimo, da vas ne vprašam, kje pa so moje pravice? Tudi moja pravica je, da sem zdrav in da ne »fašem« črni koz, ali še česa hujšega. Prav tako je moja pravica, da zaradi parih … (vstavite po želji) ne zbolim zaradi covida in da lahko moja otroka brezskrbno gresta na tabore, počitniške dejavnosti, bazen in še kam.

Ja, od ponedeljka dalje bo nastopila nova faza nerganja. Nerganje nad ukrepi, ker sončki ne bodo dobrodošli na vseh taborih, ker morajo ustrezati PCT pogoju. Nerganje, kako je nemogoče najti varstvo za otroka, ker je število omejeno, pa nekateri imajo res nore pogoje.

Ampak najbolj pomembno je, da imamo zmešano vlado, ki nas hoče prisiliti v to, da se bomo cepili, ker ima verjetno Janša sklenjeno pogodbo z Novaritisom, ali pa že nekom in bom tako kot z onim orožjem in oklepniki obogatel in si postavil še eno vilo na morju, ter kliniko v Avstraliji. Saj je vendarle poskrbel s tem novim zakonom o vodah, ko moramo iti na referendum, za to. No, vsaj različni NVO in KUL nam želi to prodati.

Samo to bom rekel, če to verjamete je mogoče dobro, da se cepite, da se vam DNK spremeni. Nujno.

Žal je Usenik imel tako prav, da je že kar žalostno. A je res lažje jamrati in verjeti vsakemu, ki izreče par »učenih« besed, pa če tudi izven konteksta in izven dejanskega pomena beseda. Če znate googlat o vseh mogočih neumnostih, kako za vraga je tako težko poiskati dejstva? Preveč dela je, ane? Pa še na televiziji so rekli drugače. Ker oni imajo vedno prav?!

Folk, kaj je narobe z vami? Po enem letu in pol epidemije človek upravičeno pričakuje, da bi mogoče, ampak res mogoče znali kritično presojati slišano in videno, ter da bi končno dojeli, da smo za trenutno situacijo krivi čisto sami.

Lažje se je delati nevednega in biti sebičen, ker je to menda naša/vaša pravica.

Lani smo se nekateri naučili, da kljub temu, da so ukrepi sproščeni, da je epidemija preklicana, je treba paziti. Žal je tu poudarek na nekateri. Velik del se vas ne bo cepilo, ker … izberite eden izmed zgoraj naštetih razlogov, zabave in pikniki vam ne bodo tuji. Pa seveda je treba iti tako na hrvaško obalo kot v Bosno. Če bo le mogoče, pa boste nekomu plačali za ponarejeno potrdilo, ter našli način, kako obiti zakone.

In septembra bomo ponavljali lanskoletni scenarij. Kriv bo pa kdo? Če skrajšam, vsi samo vi ne.

Dajte se že naučiti kako se zamenja žarnica in nehajte nergati, kako je nevzdržno živeti v temi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice