Naprej na vsebino

Henrik Plank – paraatlet, ki nas bo zastopal na paraolimpijskih igrah

Zveza za šport invalidov, Slovenski paraolimpijski komite, je predstavil skupino sedmih članov slovenske paraolimspijske reprezentance, ki se bodo udeležili 16. poletnih paraolimpijskih iger v Tokiu. Potekale bodo med 24. avgustom in 5. septembrom. Naši uspešni športniki bodo tokrat na lovu za 50. medaljo za našo državo.

Preberite tudi:

Igre v Tokiu se nadaljujejo – slovenska paralimpijska reprezentanca je pripravljena

Hernik Plank nas bo na največjem parašportnem dogodku na svetu zastopal v paraatletiki. Uspešen šentjurski paraatlet, ki Sloveniji prinaša medalje z največjih parašportnih tekmovanj, Slovenije na paraolimpijskih igrah ne zastopa prvič; leta 2016 smo ga lahko videli na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Henrik Plant je paraatlet, ki Sloveniji prinaša medalje z največ parašportnih tekmovanj. Vir slike: Zsis.si.
Henrik Plant je paraatlet, ki Sloveniji prinaša medalje z največ parašportnih tekmovanj.
Vir slike: Zsis.si.

Leta 2017 je Henrik Plank na svetovnem prvenstvu v paraatletiki v Londonu tekmoval v metu diska v kategoriji F52 in se z razdaljo 14,88 m povzpel na 8. mesto. Na svetovnem prvenstvu športnikov invalidov v Dubaju je prav tako osvojil 8. mesto z izboljšanim rezultatom 15,94 m. S tem rezultatom je potrdil normo za letošnje paraolimpijske igre v Tokiu.

S paraatletiko se je pričel ukvarjati v letu 2002. Povedal je, da se je s športom pričel ukvarjati predvsem zato, da bi sam sebi dokazal, da zmore, obenem pa zaradi koristi športa za zdravje. Plank je bil športnik po duši že pred nesrečo, zaradi katere si je poškodoval vratna vretenca. Paraatlet pravi, da je šport njegov veliki hobi, s katerim človek gre lažje skozi življenje.

Paraatlet Henrik Plant se je s športom začel ukvarjati, da bi sam sebi dokazal, da zmore. Vir slike: Zsis.si.
Paraatlet Henrik Plant se je s športom začel ukvarjati, da bi sam sebi dokazal, da zmore.
Vir slike: Zsis.si.

Tekmovanje v metu diska (moški) bo potekalo v nedeljo, 29. avgusta, od 19. do 22. ure in v ponedeljek, 30. avgusta, od 9.30 do 13. ure.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice