Skip to content

Menedžer – Prodane duše (Zgodbe iz ozadja)

Slava, blišč, denar, bejbe, množica ljudi, ki vzklika tvoje ime pod odrom, so sanje marsikaterega fanta. Bile so sanje in skrita želje štirih, na videz popolnoma različnih, prijateljev. Želja je bila tako močna, da so uspeli spregledati vse razlike in ustvariti mostove med različnimi pogledi na svet, življenje in načinom življenja, ki so ga imeli.

Tako močno so bili zaljubljeni v idejo, da bodo uspešen in prepoznaven bend, da bi bili pripravljeni prodati dušo hudiča. A kaj, ko se jim še sanjalo ni, da se bodo nekega dne znašli v Faustovi zgodbi tudi sami.

Primož je že od nekdaj postavljal zabavo, pijačo in ženske na prvo mesto. Kar sprva ni motilo nikogar. Primož je pač bil takšen. Redno je zamujal, redno je pozabljal na dogovore, obljube, ki jih je dal. A je imel in ima eno dobro lastnost, ne glede na to, karkoli naredi, karkoli uniči, s tem, ko pride napolni prostor in sogovornika s pozitivno energijo, s tem pa zbriše jezo in željo, da bi ga kdo resno poškodoval. Vse ima svoje meje, tudi njegov šarem…

Čisto nasprotje je Matevž, ki točno ve, kje je, kdo je in kam gre. Duhovni mir, red in disciplina mu pomenita vse. Ne mara sprememb, ne mara razuzdanega življenja, ki ga živi Primož. Matevž je v stiku s sabo in njegova aura mu pravi, da ga čaka uspešna glasbena pot, da bo dosegel čisto vse kar si bo zastavil. Sicer mu energije pravijo, da bo na tej poti naletel na trd oreh in na eno veliko oviro, ki jo bo moral le vztrajno preplezati. Na koncu naj bi ga čakalo tisto, kar si zasluži in želi. Matevž sicer meni, a je trd oreh Primož, ter da je ovira le to, da Primoža ukroti, ker boljšega bobnarja na tem svetu ni. Žal pa Matevž ne ve, da se njegova aura moti in da bo moral še marsikatero čakro sprostiti do svojega cilja.

Najbolj skrivnosten prijatelj je Borut. Nihče ravno ne ve, kaj počne v življenju in od kod mu denar, da plača vse tiste zabave. Nihče ne ve, kako to, da ga obkrožajo same lepotice. Dejansko vedo le to, kje stanuje in da vedno na vajo pride z novo deklico. Govori se sicer, da je glavni mafijec, a se ga nihče ne upa po tem vprašati. So ga že videli, kako je nekoga na enem koncertu zmlatil, pa si nihče ne želi, da bi zapel s svojimi pestmi. Raje ga vidijo, da roke uporablja za bas kitaro in iz nje spravlja čudovite zvoke.

Če bi zrcalce vprašali, kdo je najlepši, oziroma misli, da je, bi bil odgovor Jure. Jure verjamem, da se ga da opisati le s superlativi – je najlepši, najboljši na vseh področjih, najboljši pevec, najboljši kitarist, najboljši moški – sanjski moški vsake ženske, najpametnejši… no, saj razumete. Še Narcist bi mu to potrdil.

Kljub drugačnosti so prijatelji uspeli speljati in odigrati že en skupni projekt – prvo sezono glasbenega resničnostnega šova, s svojim »otrokom« Unforgiven4. Bili so na poti uspeha, na poti k uresničitvi svojih otroških želja…

Kljub drugačnosti so prijatelji uspeli speljati in odigrati že en skupni projekt – prvo sezono glasbenega resničnostnega šova, s svojim »otrokom« Unforgiven4.
Kljub drugačnosti so prijatelji uspeli speljati in odigrati že en skupni projekt – prvo sezono glasbenega resničnostnega šova, s svojim »otrokom« Unforgiven4.

Primož ne bi bil Primož, če se ne bi še eno noč zbudil v napačni hiši, v postelji, ki se mu je sicer zdela znana, a je bil spomin na prejšnji večer tako bled, da ni vedel niti v katerem kraju je, kaj šele kaj se je dogajalo prejšnji večer.

Znana glasba je prihajala od nekod, napotil se je proti njej in v sosednji sobi zagledal prijatelje, ki so čakali, da se zbudi, saj ga je čakala intervencija. Intervencija, ki je ni pričakoval, niti želel in intervencija, ki bo življenje prijateljev postavila na glavo. Intervencija zaradi katere bodo svoje duše prodali hudiču, zanemarili svoje želje in se podili za senco, ki jih bo potegnila globoko v svet, za katerega so si prisegli, da nikoli ne stopijo vanj.

Kljub temu, da so se fantje na zadnji vaji pošteno skregali, seveda zaradi Primoža, pa so vsaj Matevž, Jure in Borut po prespani noči staknili glave, ter skovali načrt – kako Primoža spraviti na pravo pot in ostati na poti, ki jih bo popeljala do slave in blišča. Edina smiselna pot je bila ugrabitev in intervencija.

Ugrabitev je bila izvedena uspešno, kar pa ne bi mogli reči za intervencijo. Bolj kot so Primožu želeli dopovedati, da se bo z načinom življenja, ki ga ima le pokopal, ter da nikakor ne želijo biti bend, ki bo igral na njegovem pogrebu, se je Primož upiral, žalil in vztrajal, da so mu le fauš, ker on ima vse, oni pa brez njega niso nič.

Besede, ki so bile izrečene, so prijatelje še bolj skregale. Besede obtožb, tako enega kot drugega, so zarezale tako globoke rane, da jih bo težko kdorkoli pozdravil. Besede, ki so vse pognale na svojo stran, v varno zavetje, kjer bodo le čakali na trenutek, ki bo za vedno spremenil njihova življenja…

V svojem majhnem mehurčku so živeli kar nekaj mesecev… Primož je nadaljeval s svojimi norimi zabavam, pijančevanjem in skušal ustanoviti nov band. Matevž se je podal v duhovnost, si kupil karto za Indijo in čakal, da bo lahko končno odpotoval. Borut je svoj skrivnostni posel nadgradil in ni več čutil potrebe, da bi še lovil sanje slave in blišča. Juretu pa so ponudili sanjsko vlogo v nekem filmu, kjer bi imel glavno vlogo, lepega žigola…

In zazvonil je telefon.

Klic, ki je napovedal novo ero banda in še eno epizodo nepozabnih dogodivščin…

Klic, ki je druščino pod pretvezo spravil ponovno skupaj. A kdo je tisti, ki je klical? Kaj hoče? Zakaj ponuja sanjsko pogodbo? Kaj bodo morali v zameno narediti?

Odgovora nihče ne ve.

Kako globoko bodo fantje v lovu za slavo in bliščem zabredli pa boste izvedeli v drugi epizodi glasbeno resničnostne uspešnice Menedžer, vsako drugo soboto na Facebook strani Slovenec in ETV.
Kako globoko bodo fantje v lovu za slavo in bliščem zabredli pa boste izvedeli v drugi epizodi glasbeno resničnostne uspešnice Menedžer, vsako drugo soboto na Facebook strani Slovenec in ETV.

Kako globoko bodo fantje v lovu za slavo in bliščem zabredli pa boste izvedeli v drugi epizodi glasbeno resničnostne uspešnice Menedžer, vsako drugo soboto na Facebook strani Slovenec in ETV. Prvi del druge epizode je bil premierno predvajan že v soboto, 3. septembra 2021. Za več in za razplet zgodbe in odgovore, pa boste morali počakati do naslednjič…

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice