Skip to content

Wolf preganja samoto s pesmijo: Naj pada, naj pada

Na prvi decembrski dan je Božidar Wolfand Wolf predstavil novo balado z naslovom Naj pada, naj pada. Govori seveda o snegu. V besedilu pesmi pa naslavlja še kako aktualno tematiko, o kateri sicer neradi govorimo: samoto.

S pandemijo koronavirusa se je razbohotila tudi epidemija osamljenosti. Ne, da je prej ne bi bilo, a s socialno distanco se je še povečala. Ali pa je čas covid krize le omogočil, da smo osamljenost končno začeli naslavljati. Kakorkoli že, med prazniki je občutek samote še bolj izražen in še bolj boleč.

Prav to sta želela nasloviti Božidar Wolfand Wolf, avtor glasbe, in Rok Lunaček, avtor besedila. S skladbo želita opozoriti, da je občutek sreče moč doseči tudi drugače, skozi odprto srce.

»Veliko je ljudi, ki je v času praznikov samih in osamljenih in to je tema, ki jo opeva moja pesem. Ljudje doživljamo samoto zaradi različnih stvari, jaz sem jo doživljal po ločitvi, moja mama, ko je preminil moj oče in kasneje, ko sem se z družino odselil v tujino, veliko je ljudi, ki je ostalo samih po izgubi najdražjih v času korone. S to pesmijo bi rad povedal ljudem, da je mogoče skozi odprto srce, nova poznanstva in iskanju veselja v malih stvareh, kot na primer, ko pade prvi sneg, ko se okrasijo mesta in se prižge na tisoče luči, ko se končno odločimo spoznati se s sosedi s katerimi že leta in leta živimo a jim nikoli nismo podali roke, doživeti novo, sicer malce drugačno srečo kot tisto, ki smo jo do sedaj želeli in večkrat kot ne pričakovali od svojih bližnjih in si na ta način pomagati ven iz samote, ki nas onesrečuje,« je o svoji novi pesmi zapisal Wolf.

Videospot za skladbo je v vinski kleti Podutik posnela video produkcijska ekipa Zlatorog.

Nihče ni sam, ko pada sneg,

ko se prižge milijon luči;

in jaz sem ob tebi, in ti si ob meni,

te ljubim – verjemi.

Nihče ni sam, ko pada sneg,

ljubezen greje mi dlani

ob kuhanem vinu, ob toplem kaminu,

si mi v spominu.

Nihče ni sam, ko pada sneg …

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice