Skip to content

Franc Bogovič: Božično upanje in izzivi prihajajočega leta

Že drugo leto zapored se v Sloveniji in Evropi soočamo s pandemijo covida-19. Če smo upali, da se bodo naša življenja s prihodom cepiv vrnila v običajne tirnice, zaradi prenizke stopnje precepljenosti prebivalstva, pa tudi zaradi pojava vedno novih mutacij virusa, temu žal še ni tako. Soočanje z izzivi pandemije še vedno ostaja ključni izziv tako Slovenije kot Evrope tudi za prihajajoče leto 2022, v katerem bo pomembno, da bomo v družbi zmogli moč in pogum za preseganje medsebojnih razlik in pogledov, se trudili za bolj konstruktivno ozračje v družbi ter se še bolj povezali za skupno spopadanje z virusom.

To je pomembno tudi zaradi tega, ker so pred nami tudi mnogi drugi izzivi, ki se zaradi virusa niso nikamor poskrili: podnebni izzivi, varovanje okolja, prehod v bolj trajnostno energetiko in trajnostno kmetijstvo, povečanje samooskrbe z zdravo in kakovostno, doma pridelano hrano, skrb za ohranjanje poseljenosti podeželja, digitalizacija itd.

Spoštovani,

želim vam vesele, upanja polne in blagoslovljene božične praznike v krogu vaših najbližjih.

Praznujte tudi bližajoči se dan samostojnosti in enotnosti s ponosno mislijo, v novem letu 2022 pa vam želim obilo zdravja, optimizma in sreče!

Franc Bogovič, poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu (SLS/EPP Group), podpredsednik SLS

Naročnik objave je: Poslanska skupina EPP Group v Evropskem parlamentu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice