Skip to content

Gibanje Povežimo Slovenijo: Povezovanje različnosti in najboljšega, kar premoremo

Gibanje Povežimo Slovenijo (PoS) je svoje poslanstvo povezovanja različnosti predstavilo v Podčetrtku. Srečanje je gostil domačin Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, predsednik stranke Konkretno in kandidat za poslanca Državnega zbora RS v domačem okraju, ki vključuje Podčetrtek in sosednje občine. Na srečanju, ki so se ga udeležili predstavniki vseh strank gibanja: stranka Konkretno, Slovenska ljudska stranka, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Novi socialdemokrati, je bil izpostavljen predvsem pomen skladnega razvoja Slovenije.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Borut Rojc napovedal kandidaturo na listi gibanja Povežimo Slovenijo

Prihaja tretji blok: gibanje Povežimo Slovenijo

Počivalšek je poudaril, da je treba pogoje življenja povsod po Sloveniji narediti enakovredne – takšne, da bodo mladi tukaj živeli. »Verjamem, če bo delovalo gospodarstvo, bodo delovali tudi drugi sistemi. Od šolstva, do zdravstva,« je poudaril.

Uradni govorec PoS Marko Balažič je na srečanju dejal, da ga veseli, da smo v družbi ljudi, ki mislijo pozitivno in si želijo konkretnih dejanj. Poudaril je, da za isto mizo gibanja Povežimo Slovenijo sedi pet strank, ki vse teme in izzive Slovenije predebatira in išče konsenz skozi tri različne vidike, ki so:

  • Kaj je dobro za človeka?
  • Kaj je dobro za gospodarstvo in kmetijstvo?
  • Kaj je dobro za naravo?

Predsedniki in predstavniki strank Gibanja Povežimo Slovenijo: predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, predsednik NLS Franc Kangler in predstavnik Nove Socialdemokracije ob odsotnosti predsednika Andreja Magajne, predsednik Konkretno Zdravko Počivalšek, koordinatorka gibanja PoS dr. Nada Pavšer, državna sekretarka na SVRK, strokovnjakinja za EU sredstva in kandidatka za poslanko liste Povežimo Slovenijo mag. Monika Kirbiš Rojs in nosilka zdravstva v gibanju Povežimo Slovenijo in kandidatka za poslanko PoS dr. Tina Bregant so izrazili prepričanje, da je nujno spodbujati rešitve, da bodo mladi radi ostajali oziroma se vračali na slovensko podeželje, da mora slovensko gospodarstvo delovati v polni zmogljivosti tudi zato, da bodo lahko učinkovito delovali tudi vsi temeljni sistemi javnega sektorja: zdravstvo, šolstvo, kulturo, upravni sektor… Predsednik SKZ pri SLS Marko Cigler pa je predstavil obrise prihodnje kmetijske politike.

Srečanje gibanja Povežimo Slovenijo (PoS) v Podčetrku. 
Vir slike: Facebook.
Srečanje gibanja Povežimo Slovenijo (PoS) v Podčetrku.
Vir slike: Facebook.

Na srečanju PoS v Podčetrku so bili poleg domačega župana Petra Misje in celjskega župana Bojana Šrota prisotni številni drugi župani in gospodarstveniki.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice