Naprej na vsebino

Borut Rojc napovedal kandidaturo na listi gibanja Povežimo Slovenijo

Na četrtkovem srečanju gibanja Povežimo Slovenijo (PoS) v Ilirski Bistrici, na katerem so sodelovali predstavniki vseh strank gibanja: Slovenska ljudska stranka, stranka Konkretno, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Novi socialdemokrati, je kandidaturo na letošnjih državnozborskih volitvah napovedal sin aktualnega župana Emila Rojca – aktualni občinski svetnik Občine Ilirska Bistrica Borut Rojc, so sporočili iz gibanja.

Ob najavi svoje kandidature na listi PoS je Borut Rojc uvodoma povedal: »Vesel sem, da se je toliko različnih strank povezalo za skupno stvar. Hvala za podporo moji kandidaturi. Čaka nas veliko dela, verjamem pa, da bomo skupaj uspešni.« Izpostavil je, da moramo sedaj investirati v ljudi. »Če smo dajali denar v banke in ne vem še, kam vse, sedaj investirajmo v ljudi,« je poudaril Rojc.

Njegov oče in župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je zbrane pozdravil z besedami, da je bil in ostaja po prepričanju levičar in je z veseljem velik podpornik povezovalnega gibanja Povežimo Slovenijo.

Uradi govorec PoS Marko Balažič je na srečanju predstavil temeljno vizijo in program gibanja Povežimo Slovenijo. V nadaljevanju so predsedniki strank, ministri in drugi udeleženci srečanja spregovorili o pomenu preseganja polarizacije in strankokracije v slovenskem političnem prostoru, ter spregovorili o nujnosti reševanja konkretnih problemov ljudi na terenu po vsej Sloveniji.

Srečanje gibanja Povežimo Slovenijo v Ilirski Bistrici. Vir slike: PoS.
Srečanje gibanja Povežimo Slovenijo v Ilirski Bistrici.
Vir slike: PoS.

V nadaljevanju so Zdravko Počivalšek, Marjan Podobnik, dr. Simona Kustec, dr. Nada Pavšer, dr. Tina Bregant, Andrej Magajna, Zvonko Lah, dr. Luj Špohar, Oto Pestner in drugi spregovorili o pomenu argumentiranega dialoga med različno mislečimi v politiki za najboljše dobro vseh segmentov slovenske družbe. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice