Skip to content

Damjan Medved: Ali bo Kijev prvo evropsko milijonsko mesto, ki ga bodo zavzeli muslimani?

Včeraj, 25. februarja 2022 sem ob 15. uri slišal novico, ki ji kot kristjan nisem mogel verjeti. Zato sem na različnih ameriških in ruskih spletnih časopisih preveril, če ta novica res drži. Po poročanju ruskega časopisa Novaja gazeta, je Ramzan Kadirov, vodja Čečenov, obljubil svojim vojakom (čečenskim nacionalnim gardistom oziroma čečenskim muslimanom), da jim bodo iz Fundacije Akhmat Kadirov  plačali za vsak tank 30.000 dolarjev, za vsako borbeno vozilo pehote 20.000 dolarjev in za vsakega borca 5.000 dolarjev. Sredstva bodo iz Fundacije Akhmat Kadirov  Da odhajajo v Kijev in da ga hočejo zavzeti.  

Cerkev Sv. Sofije v Kijevu. Vir slike: Splet.
Cerkev Sv. Sofije v Kijevu. Vir slike: Splet.

Kijev je mesto, v katerem se je pravoslavna vera med Rusi začela. Pravoslavno vero je med vladarji Rusije prva sprejela kneginja Olga (920-969). Njen vnuk Vladimir se je odločil, da pokristjani celotno državo. Vendar obstaja legenda ali pa resnična zgodba: preden se je za to odločil, je poklical k sebi vse duhovnike različnih ver, med drugim tudi muslimanske. Ko so mu muslimani predstavili svojo vero, jim je takole odgovoril: »Pitje je v veselje vsej Rusiji. Ne moremo obstajati brez tega«. Tako piše v letopisu »Pripoved o minulih letih«.

Ramzan Kadirov govori z vojaškim osebjem v Groznem, 25. februarja 2022. Vir slike Novaja gazeta Foto RIA Novosti
Ramzan Kadirov govori z vojaškim osebjem v Groznem, 25. februarja 2022. Vir slike: Novaja gazeta. Foto: RIA Novosti.

Mesto Kijev je sveto pravoslavno in krščansko mesto, brez katerega Rusi ne bi imeli svoje pravoslavne vere.

Zato vas gospod predsednik Vladimir Putin ne morem razumeti, nenazadnje ste tudi vi dobili ime po tem velikem vladarju. Kako lahko torej dovolite muslimanom, da ubijajo naše pravoslavne brate za denar? Če bodo muslimani res osvojili Kijev, bodo muslimani po vsem svetu najverjetneje to slavili, a mi kristjani vam tega ne bomo nikoli odpustili.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice