Skip to content

Državnozborske volitve 2022: pravila za spremljanje kampanje

Skladno z zakonodajo, ki ureja volilno in referendumsko kampanjo, določamo obseg, pogoje in način dela ob volitvah v državni zbor Republike Slovenije.

Uredništvo bo volilno kampanjo med volitvami v državi zbor RS spremljalo v skladu s profesionalnimi novinarskimi standardi, z novinarsko etiko in uredniškim kodeksom, na neodvisen ter nepristranski način. To se nanaša tako na vsebinski vidik kot tudi na način in obseg spremljanja kampanje ter drugih z volitvami povezanih novic.

O objavah vsebin se bo uredništvo odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko. Med merili za pojavljanje političnih akterjev v mediju uredništvo priznava interes uporabnikov oziroma bralcev ter podatke javnomnenjskih raziskav. To velja tako za pogostost objav kot tudi obseg posamezne objave in umestitev objave znotraj medija.

Uredništvo Časopisa Slovenec nobeni politični stranki, gibanju, posamezniku ali društvu ne bo omogočilo brezplačne predstavitve ali objave promocijskih vsebin. Ampak bodo vse obračunane po veljavnem ceniku. Prav tako ni mogoča kompenzacija, odlok plačila, popusti na število objav.

Uredništvo bo morebitne zahtevke za popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev obravnavalo skladno z določili zakona o medijih. Pri tem zainteresirano javnost izrecno opozarja, da bo objava popravka zavrnjena vsem, ki bi ta institut poskušali zlorabiti za politično kampanjo, v nasprotju z določili zakona o medijih.

Časopis Slovenec bo vsem zainteresiranim pravnim in fizičnim osebam omogoča objave oglasov v mediju pod enakopravnimi pogoji in ob jasni označitvi oglasa ter navedbi naročnika oglasa. Oglasne površine bodo na jasen in nedvoumen način ločene od uredniških vsebin. Za izvedbo oglaševanja je odgovoren odgovorni urednik. Za točnost in resničnost navedb v oglasu odgovarja naročnik oglasa.


Kontaktni podatki oglasnega trženja: urednistvo@slovenec.org.

Ljubljana, 22. marec 2022

Uredništvo Časopisa Slovenec

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice