Skip to content

V zakulisju: Ali Žerdin o letih nevarne bližine in nevarnih mutacij

Tokrat z vami delimo pogovor, ki ga je Igor Gošte opravil v zagorski knjižnici. Njegov gost je bil dolgoletni novinar, urednik in pisatelj Ali Žerdin. Tisti z malo daljšim spominom se ga boste spomnili kot novinarja in urednika Radia Študent, iz tednika Mladina, časopisa Dnevnik in zadnja leta kot urednika Delove Sobotne priloge.

V zadnjih letih je napisal tudi več knjig: Generali brez kape, Omrežja moči, France Bučar, tema pogovora z njim pa sta bili zadnji dve njegovi knjigi MMXX: Leto nevarne bližine, s podnaslovom Kaj je šlo v Sloveniji narobe med epidemijo covid-19 in MMXXI: Leto nevarnih mutacij, s podnaslovom Kaj je šlo v Sloveniji narobe v letu, ko smo dobili cepivo proti covid- 19.

Ali Žerdin. Vir slike: IG.
Ali Žerdin.
Vir slike: IG.

Njegovi knjigi sta kot učbenik, ki si ga je dobro kdaj vzeti v roke. Še predvsem, ko bomo že malce pozabili na »kovidne čase«. V obeh knjigah nam je avtor, še bolj pa vladi in tistim z NIJZ, ki so v času covida upravljali z našimi življenji, nastavil ogledalo. Spoštljivo, strokovno in kulturno. Ravno slaba, neprimerna in jezna komunikacija vlade v času covida je zagotovo doprinesla svoj delež do poraza na volitvah.

Povedal nam je tudi, kaj pričakuje od nove vlade v nastajanju, in tudi, kaj se bo pri nas dogajalo na medijskem področji. Par besed je spregovoril tudi o dogajanju na javni RTV v povezavi s kultno oddajo Studio City in njenim voditeljem Marcelom Štefančičem, ki ga Žerdin globoko ceni.

Več pa v posnetku pogovora iz zagorske knjižnice.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice