Naprej na vsebino

Kaj pomeni sporazumna odpoved zaposlitve?

Živimo v času, kjer si je skorajda nemogoče predstavljati, da bi prva zaposlitev bila tudi zadnja. To pomeni, da se bomo slej ko prej srečali z odpovedjo zaposlitve, zato je pomembno, da poznamo različne tipe odpovedi. Ena izmed teh je tako imenovana sporazumna odpoved.

Kot že samo ime pove, gre za sporazum med delodajalcem in zaposlenim, ki določi prenehanje veljavnosti pogodbe o zaposlitvi. Zgodi se lahko tako pri zaposlitvi za nedoločen čas kot tudi pri zaposlitvi za določen čas.

Na inšpektoratu za delo (IRSD) zaposlene ob tem opozarjajo na pravice in pogoje, ki pridejo s takšno obliko odpovedi delovnega razmerja. Med najpomembnejšimi je verjetno to, da zaposlenemu v takšnem primeru ne pripada nadomestilo za brezposelnost in niti odpravnina. Tukaj morajo zadevo dobro premisliti predvsem težje zaposljivi delavci, ki bi lahko na novo zaposlitev iskali več časa.

Odpoved: Inšpektorat za delo opozarja na previdnost pri sporazumni odpovedi. Vir slike: STA.
Inšpektorat za delo opozarja na previdnost pri sporazumni odpovedi. Vir slike: STA.

Zakon o delovnih razmerjih določa, da sporazumna odpoved pomeni pisni sporazum med delodajalcem in delavcem, ki pa mora biti posledica resnične in prave volje obeh strani. Predlog za odpoved lahko poda tako delodajalec kot delavec.

Tak sporazum mora biti torej sklenjen v pisni obliki, sicer ne bo veljaven, ter ne sme biti dosežen s silo, grožnjo ali prevaro. Delodajalec mora delavca pisno tudi obvestiti o pravicah glede zavarovanja za primer brezposelnosti, še dodajajo na inšpektorju za delo.

V kolikor se obe strani strinjata, se v sklopu sporazumne odpovedi lahko skrajša ali celo popolnoma odstrani odpovedni rok, ki je sicer določen pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi. V sporazumu mora biti točno določen dan, na katerega bo pogodba prenehala veljati. Delavec je upravičen tudi do sorazmernega dela letnega dopusta in regresa za letni dopust.

V preteklosti so se že dogajale različne kršitve sporazumne odpovedi delovnega razmerja. Pri inšpektoratu na primer opozarjajo delavce, naj ne podpisujejo praznih listov papirja, ki bi jih delodajalec lahko kasneje uporabil proti njihovih volji. V takšnem primeru mora delavec zaradi suma storitve kaznivega dejanja vložiti prijavo na policijo.

Delovno razmerje lahko zaključimo tudi sporazumno in ohranimo dobre odnose. Vir slike: Canva.
Delovno razmerje lahko zaključimo tudi sporazumno in ohranimo dobre odnose. Vir slike: Canva.

Vsekakor se morajo zaposleni zavedati, da je sporazumna odpoved, kot že omenjeno, lahko dosežena le tako, da se s tem strinjata obe strani. Marsikdaj je lahko za delodajalca takšna odpoved veliko bolj ugodna, zato lahko poskuša tudi s pritiski pridobiti soglasje zaposlenega.

Lahko pa se zgodi tudi odjava iz zavarovanja v času, ko delovno razmerje še traja. To predstavlja zaposlovanje na črno, nadzor nad tem pa izvaja Finančna uprava Republike Slovenije, še opozarjajo na inšpektoratu.

Delavec lahko sporazumno odpoved izpodbija le na pristojnem delovnem sodišču. V primeru, da sporazuma delavec ni sklenil po lastni volji lahko zahteva ugotovitev nezakonitosti prenehanja pogodbe oziroma razveljavitev sporazuma.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice