Skip to content

Sledi korakov: Družina Zorec je znova v svoji hiši

Nedelje, 21. februarja 2021, v družini Zorec ne bodo nikoli pozabili. Na večer je požar zajel njihovo prenovljeno stanovanjsko hišo v Spodnjem Šemniku, v kateri je odraščal Aleš, in jo uničil do te mere, da bivanje v njej ni bilo več mogoče. Aleš je bil tisti večer v službi. Njegova žena Zvonka je bila z njunimi tremi otroki doma. Niti v najbolj grozečih sanjah niso pričakovali, da bodo to noč morali spati drugje in ne v svojih posteljah.

Življenje v Spodnjem Šemniku, le streljaj od doma kolesarja Primoža Rogliča, je bilo do te noči lepo, kljub nenehnem odrekanju v zadnjih letih, da so si lahko hišo dogradili in si uredili lepo stanovanje. A ogenj je naredil svoje.

Dobro leto kasneje smo družino spet obiskali. A tokrat z nasmehom. Družina se je namreč ob pomoči dobrih sosedov, sorodnikov, podjetja, kjer sta bila zadnja leta zakonca zaposlena, različnih ustanov, od Rdečega križa, Karitasa, občine Zagorje in mnogih drugih, ki se jim naša tokratna sogovornica Zvonka Zorec iskreno zahvaljuje, znova vselila v svoje nekdanje domovanje.

Posledice požara so bile katastrofalne, a na srečo noben član družine Zorec v požaru ni bil poškodovan.
Posledice požara so bile katastrofalne, a na srečo noben član družine Zorec v požaru ni bil poškodovan.

»Res smo hvaležni vsem ljudem, ki so nam pomagali. Fizično, materialno in z donacijami, da smo lahko hišo prenovili. Sicer ne vem, kdaj bi se prenova končala,« pove Zvonka. Še enkrat več pa se je izkazalo tudi, kako dobro je imeti hišo in ostale nepremičnine zavarovane. Seveda pa so hišo prenovili tudi ob lastnem odrekanju.

Kakšen je spomin Zvonke Zorec na tiste strašne ure, ko je zagorelo, kako srečna je, da nihče od njenih dragih ni utrpel kakšnih poškodb, kako je potekala prenova, kaj vse bo potrebno še urediti, pa si oglejte v reportaži, kjer boste videli tudi nekaj posnetkov požara, prenove in njihovega novega- starega stanovanja v hiši v Šemniku. »Brez dobrih ljudi, lahko le scagaš,« doda za konec še v zasavskem jeziku. Če kaj, imamo pri nas res dobre ljudi. Več pa si oglejte v oddaji.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice