Skip to content

Izplačilo socialnih transferjev: avgust 2022

Statistični urad RS (SURS) je pretekli petek objavil podatke o inflaciji za Slovenijo. Letna rast cen je bila 11-odstotna, na mesečni ravni pa 1-odstotna, so zapisali. Največ so k letni inflaciji prispevale podražitve naftnih derivatov pa tudi višje cene hrane.

Prav hrana pa se bo v prihodnje najverjetneje še podražila – poleg dražjih goriv in energije ter vojne v Ukrajini bo k podražitvam doprinesla tudi manjša pridelava hrane, ki je posledica dražjih gnojil in tudi suše.

Kar se tiče cen hrane, se je vlada lotila dveh ukrepov. Prvi je interventni odkup pšenice, ki sicer ni šel po načrtih, drugi pa spremljanje cen košarice najnujnejših živil pri različnih trgovcih, katerega želeni rezultat tudi ni popolnoma jasen, kaj šele dejanski učinek.

Sicer pa je prejšnji teden minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec napovedal draginjske dodatke za socialno najbolj ranljive, ki naj bi bili izplačani novembra. Ne znesek in ne kriteriji za izplačilo še niso znani, je pa minister povedal, da tokrat ne bodo nujno uporabili le evidenc, na podlagi katerih se izplačujejo socialni transferji ali varnostni dodatki. Ko bo o draginjskih dodatkih znanega več, bomo o tem seveda poročali.

Tisti, ki ste upravičenci za socialne transferje, boste izplačilo v mesecu AVGUSTU na svoj TRR prejeli po naslednjem razporedu:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJAsre., 10.8.
ZOISOVA ŠTIPENDIJAsre., 10.8.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKAsre., 10.8.
STARŠEVSKI DODATEKsre., 10.8.
REJNINEsre., 10.8.
OTROŠKI DODATEKčet., 11.8.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOčet., 11.8.
DODATEK ZA NEGO OTROKAčet., 11.8.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVApet., 12.8.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKpet., 12.8.
STARŠEVSKA NADOMESTILApet., 12.8.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVApet.,19.8.
VARSTVENI DODATEKsre., 31.8.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVApet., 2.9.
Izplačilo socialnih transferjev, terminski plan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice