Skip to content

Širimo VIP Zasavje: izobraževanje prostovoljcev

Pred vami je prav posebna oddaja, že četrta v sklopu Širimo VIP Zasavje, v kateri smo pokukali v zakulisje izobraževanja za prostovoljce ali podporne osebe uporabnikov Varstveno delovnega centra. Ne le kot opazovalci, ampak kot aktivni udeleženci izobraževanja, ki sta ga izvedli direktorica VDC dr. Špela Režun in mag. Alja Vozelj, koordinatorka podpornih oseb.

Na izobraževanju so bili prisotni tudi dijaki treh srednjih šol iz Zasavja, nekateri uporabniki, starši uporabnikov, osebni asistenti in prostovoljci, ki so spregovorili tudi o svojih izkušnjah sodelovanja z VDC in vključevanja uporabnikov v javno življenje.

Širimo VIP Zasavje, snemanje 4. oddaje. Foto: Matjaž Lavrič.
Širimo VIP Zasavje, snemanje 4. oddaje. Foto: Matjaž Lavrič.

Na izobraževanju sta predavateljici predstavili samo storitev, pravilnika v delu, ki zadeva podporne osebe, pravice in dolžnosti podpornih oseb, nanizali sta ključne poudarke iz kodeksa etičnih načel, varstva osebnih podatkov, ocen tveganja, pomen osebnih načrtov, beleženja storitev in kako bo vse skupaj potekalo naprej.

Mi pa smo pred kamero povabili omenjeni predavateljici, podporni osebi, dolgoletno uporabnico in uporabnika VDC, osebno asistentko in nekaj dijakov zasavskih srednjih šol. Pred kamero so svoje vtise delili Maša Hriberšek, Ajla Tursum, Lara Lavrin, Ana Lina Nučič, Benjamin Omahne, Sašo Molnar, Vita Audič, Metka Ocepek, Melita Pograjc, mag. Alja Vozelj in dr. Špela Režun.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice