Skip to content

V Švici bodo sončne celice postavljali kar med železniške tire

Lani smo pri Slovencu raziskovali učinkovitost postavljanja sončnih celic na polja nad rastline, tokrat pa smo zasledili projekt švicarskega podjetja, ki namerava sončne celice postaviti na železniške proge.

Švicarsko start up podjetje Sun-Ways je namreč razvilo mehanski sistem za nameščanje odstranljivih solarnih panelov na železniške pragove med tirnice. Pravijo, da bodo lahko to inovacijo uporabili na polovici vseh železniških prog na svetu.

Prostor med tirnicami je dovolj velik, da je vanj mogoče namestiti sončne celice standardne velikosti, ne da bi ovirale vožnjo vlakov, je za Swissinfo dejal soustanovitelj podjetja Baptiste Danichert. »Na ta način bi lahko proizvedli del električne energije, ki jo potrebujemo.«

Soustanovitelj podjetja Baptiste Danichert. Vir slike: LinkedIn.
Soustanovitelj podjetja Baptiste Danichert. Vir slike: LinkedIn.

V želji po prehodu na obnovljive vire energije se tako kot mnoge druge države tudi Švica sooča s pomanjkanjem razpoložljivega prostora za sončne celice.

Strogi predpisi na področju varovanja okolja in kulturne dediščine večkrat ovirajo namestitev kolektorjev na stavbe in drugo infrastrukturo. V Švici so na primer lani želeli sončne celice razvrstiti na vrh gore, kar pa je prav tako naletelo na odpor.

»Po drugi strani pa sončni paneli med tirnicami nimajo nobenega vizualnega ali okoljskega vpliva,« je prepričan Danichert.

Proizvedena električna energija bi se dovajala v električno omrežje in uporabljala za oskrbo gospodinjstev. Po drugi strani pa je uporaba energije za delovanje železnic bolj zapletena in zahteva drugačno tehnologijo.

Teoretično bi lahko sončne celice na tak način namestili na vseh 5.317 kilometrov švicarskega železniškega omrežja. To bi po izračunih podjetja zadostovalo za proizvodnjo ene teravatne uro (TWh) sončne energije na leto ali približno dva odstotka električne energije, porabljene v državi.

Sistem postavljanja sončnih celic je edinstven

Podjetje Sun-Ways uporablja sončne celice, proizvedene v Švici, in predhodno sestavljene v tovarni. En meter široke plošče je mogoče enostavno namestiti med železniške tire in jih z batnim mehanizmom pritrditi na tirnice.

Namestitev je avtomatizirana s pomočjo posebnega vlaka, ki ga je razvilo švicarsko podjetje za vzdrževanje prog Scheuchzer. Vlak med vožnjo kolektorje polaga vzdolž železniške proge na podoben način, kot bi razgrnili preprogo, pravijo pri Sun-Ways.

Predstavitveni video posnetek polaganja sončnih celic med železniške tire. Vir slike: Sunways.
Predstavitveni video posnetek polaganja sončnih celic med železniške tire. Vir slike: Sunways.

Prve plošče bodo poskusili namestiti meseca maja v bližini železniške postaje Buttes na zahodu države, saj čakajo še na dovoljenje Zveznega urada za promet.

Zamisel o namestitvi solarnih panelov med železniške tire ni nova. Dve drugi podjetji, Greenrail iz Italije in Bankset Energy iz Anglije, prav tako preizkušata podobne rešitve.

Bistvena inovacija Sun-Ways sistema pa se skriva v tem, da so sončne celice odstranljive. Poleg tega, da položene plošče omogočajo varen prehod vlakom, morajo omogočati tudi vzdrževanje železniške infrastrukture. Enkrat ali dvakrat letno je potrebno namreč zbrusiti tire in utrditi teren.

Kaj pa možnost kraje in nabiranje umazanije?

Pri Sun-Ways zagotavljajo, da je tveganje kraje popolnoma enako kot pri sončnih elektrarnah, nameščenih na strehah ali stenah.

Čeprav uporabljajo standardne plošče, so te predhodno sestavljene v delavnici z elementi za spajanje, za razstavljanje pa je potrebno posebno orodje, so pojasnili. Poleg tega posebna oznaka na vsakem panelu še dodatno zmanjša tveganje kraje.

Sistem, ki sončne celice po pologanju pritrdi na mesto. Vir slike: Sunways.
Sistem, ki sončne celice po pologanju pritrdi na mesto. Vir slike: Sunways.

Druga težava je tudi nabiranje praha in druge umazanije na površinah plošč, saj umazani paneli proizvedejo manj energije. Za plošče, ki so nameščene med tirnicami, obstajajo čistilni sistemi v obliki valjaste krtače, ki je nameščena na koncu vlaka in ki samodejno očisti ploščo, ko vlak zapelje čez njo.

Kaj pa sneg? »Za geografska območja s pogostim sneženjem in nizkimi temperaturami razvijamo sistem za taljenje snega ali ledu,« so sporočili.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice