Skip to content

Anže Logar, Marko Balažic, Matej Tonin, pojdite po novi poti

Anže Logar, Matej Tonin, Marko Balažic

Pri nas je tako, da se vsake toliko časa v politiki pojavi kakšen novi obraz. Ki v resnici to ni. Le slovenski novinarji in mediji jim dajo tak predznak. Množice pa verjamejo. A za vse tiste, ki nismo od danes, ampak smo tudi že malo od včeraj, je takoj jasno, da tisto novo še zdaleč ni novo. Mar res mislite, da je bil Janez Drnovšek nek novi obraz? V resnici se je leta poprej kar pridno kalil v partiji. Mar res mislite, da je bilo Zoran Janković nek novi obraz? Dajte no, saj je pred vstopom v državno politiko štrlel iz vseh medijev pa še na županskem mestu, kjer je še vedno, se je kalil. Mar mislite, da je bil Miro Cerar res novi obraz? Kje pa, kot pravnik je sodeloval pri pisanju naše ustave, mediji pa so ga tudi radi vabili, da je pojasnil to ali ono pravno zagato. Mar mislite, da je bil Marjan Šarec novi obraz? Za tiste, ki niso bili nikoli na kakšni veselici že morda, sicer pa se je tudi on kalil v lokalni politiki. Mar mislite, da je bil Robert Golob novi obraz? Kje pa, kalil se je kot državni sekretar, skrival pa se ni niti, ko je bil prvo ime GEN-i. Mar mislite, da je Anže Logar novi obraz? Niti najmanj, saj se že dolgo kali v politiki. Zato med omenjenimi ni prav nobene razlike. Le tako politično prepoznavni niso bili nikoli, kot pred njimi recimo Milan Kučan, Janez Janša ali Borut Pahor.

Tako da mene nihče ne more in ni kupil z novim obrazom. Če že, me je z idejami, ki jim je sledil. Pa s svojim ravnanjem, s svojo omiko, s svojo sposobnostjo prisluhniti pametnejšim in s pripravljenostjo prisluhniti preprostemu delavcu ali obrtniku, ki najbolj vedo, kako težko je zaslužiti vsakdanji kruh.

Lahko da se motim, to ni bilo tako redko, a zdi se mi, da bi znala biti nova generacija naših politikov kot so Anže Logar, Marko Balažic, Matej Tonin, pa nekaj mladih deklet ali žena, ki na kmečkih puntih javno govorijo o kmečkem vsakdanu, tista generacija, ki bi nas popeljala v neko bolj strpno, kulturno, povezovalno, kanček konzervativno, tudi domoljubno in moderno družbo, ki bo znala spet na prvo mesto postaviti pomen družine, pomen samooskrbe, pomen empatije do šibkejših in ki se ne bo gnala le za vse višjo gospodarsko rast.

Gospodarska rast nam resda lahko prinese več denarja, ampak tudi manj časa, da lahko poskrbimo zase. Vzame nam tudi dragoceni čas, ki bi ga sicer lahko preživeli s svojo družino, če jo imamo.

Morebiti se komu zdi čudno za dandanašnje čase, ampak veste, bolje je imeti manj denarja, kot imeti manj družine. Z denarjem si sicer res lahko kupiš drage znamke, a tisti čas, ki ga preživiš ob igri in vzgoji svojih otrok in vnukov te bistveno bolj bogato poplača. Le to šteje. Zame.

Zato, omenjeni, moj nasvet vam, v to smer pojdite in se je držite.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iztok
Iztok
1 year ago

Seveda se motiš. Nič kaj takega ne obstaja!
“Lahko da se motim, to ni bilo tako redko, a zdi se mi, da bi znala biti nova generacija naših politikov kot so Anže Logar, Marko Balažic, Matej Tonin, pa nekaj mladih deklet ali žena,…”

Prijava na e-novice