Skip to content

Nekaj nasvetov preden se podate na petkovo »črno« nakupovanje

Nekateri na tako imenovani črni petek čakajo celo leto, spet drugi pa ob omembi tega nakupovalnega »praznika« morda zavijajo z očmi.

Ne glede na to, ali spadate v prvo ali drugo skupino ali pa ste morda nekje vmes, se vsekakor splača to obdobje izkoristiti za kakšen nakup, ki ste ga do sedaj odlašali. Večina prodajalcev namreč resnično zniža svoje cene.

Na ministrstvu za gospodarstvo ob tej priložnosti opozarjajo, da se vse obljube iz oglasov vedno ne uresničijo. Paziti pa moramo tudi na prevarante, ki si ob črnem petku prav tako manejo roke, če kakšen kupec pade v njihovo past.

Nakupovanje. Nekateri kupci na črni petek skoraj izgubijo glavo. Vir slike: The Guardian.

Nekateri kupci na črni petek skoraj izgubijo glavo. Vir slike: The Guardian.

Na ministrstvu so tako pripravili nekaj nasvetov za varnejše nakupovanje na črni petek, da boste lahko ločili resnično ugodne od navidezno ugodnih ponudb, so zapisali. Poleg tega bo v četrtek, 23. novembra, Evropski potrošniški center (EPC) Slovenija v trgovskem središču Aleja na voljo potrošnikom tudi osebno.

»Naj bo črni petek ali ne, zaslužite si izdelke, ki trajajo,« so dejali na ministrstvu in spomnili na zakonsko obvezno garancijo, ki mora veljati najmanj dve leti. To pomeni, da ste v primeru okvare izdelka do dveh let po nakupu upravičeni do zamenjave ali vračila denarja.

Dodatno ima kupec tudi pravico do vračila izdelka v kolikor nakupuje preko spleta. Pri takšnem načinu kupovanja namreč izdelkov ne moremo preizkusiti na način, kot bi jih lahko v fizični trgovini.

Ne glede na to, za kakšen izdelek gre, v kolikor ga kupite preko spleta, ga lahko v 14 dneh vrnete, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog.

Nakupovanje. Te dni se pazite tudi gneč v trgovinah in na cesti. Vir slike: Britannica.

Te dni se pazite tudi gneče v trgovinah in na cesti. Vir slike: Britannica.

A pozor! V tem primeru vam trgovec ni dolžan povrniti stroška prvotne poštnine za pošiljanje izdelka, prav tako pa boste morda morali nositi strošek prevoza izdelka nazaj k prodajalcu. Nekateri prodajalci, predvsem s področja oblačil in obutve, sicer ponujajo brezplačna vračila.

»Priporočamo, da svojo odločitev [za vračilo izdelka] sporočite pisno, na primer po elektronski pošti trgovcu,« so še zapisali na ministrstvu. »Če je vrnjeno blago (prekomerno) rabljeno, se lahko ustrezno zmanjša vračilo kupnine. Upoštevajte tudi, da nekaterih izdelkov, kot so prek spleta rezervirana potovanja, hitro pokvarljivo blago, na primer hrana, in personalizirani izdelki, na primer gravirani nakit, morda ni mogoče vrniti.«

Bodite pozorni na plačilne metode, ki jih ponuja spletna trgovina

Pri spletnem nakupovanju vedno velja, da lahko zgolj ena minuta premisleka prepreči veliko slabe volje. Zato morate biti previdni pri trgovinah, ki na primer ponujajo samo predplačila, to pomeni plačila s kartico ali preko spletnih denarnic, kot je PayPal.

V kolikor plačilo po povzetju ne pride v poštev, izberite plačilo s kreditno kartico. Vir slike: Prices Ghana.

V kolikor plačilo po povzetju ne pride v poštev, izberite plačilo s kreditno kartico. Vir slike: Prices Ghana.

»V primeru kakršnihkoli težav z izdelkom bi bil najhujši razplet izguba denarja,« opozarjajo na ministrstvu. Poleg tega morajo spletne trgovine kupce vedno obvestiti o možnostih plačila preden ti oddajo naročilo.

Na ministrstvu so postregli še en nasvet glede spletnih plačil. V kolikor plačilo po povzetju zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne pride v poštev, izberite plačilo s kreditno kartico.

»S kreditnimi karticami lahko prekličete nepooblaščene transakcije tako, da uporabite postopek vračila plačila, ki rešuje težave, kot so goljufije in napačni ali podvojeni stroški. Najprej poskusite rešiti težavo s trgovcem, če pa to ne uspe, se obrnite na svojo banko in sprožite postopek vračila plačila,« so pojasnili.

Bodite pozorni tudi na taktike spletnih trgovin, s katerimi vas želijo prisiliti k nakupu. Sporočila, kot so »skoraj razprodano«, »ta izdelek ima v košarici še deset drugih« ali »ostali so le še trije izdelki«, so zasnovana tako, da ustvarijo občutek nujnosti in strah pred tem, da boste ravno vi ostali brez določenega izdelka.

»Toda ali je ponudba res tako odlična, kot se zdi, če nimate niti časa, da bi o njej razmislili? Priporočamo, da prepoznate te temne vzorce in ne dovolite, da vas silijo v odločitev. Če je izdelek res razprodan, ne pozabite, da so primerljive ponudbe morda na voljo tudi drugje,« so zapisali na ministrstvu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice