Skip to content

Gre za vpliv, vpliv pa je denar

Dejstvo je, pa si to priznamo ali ne, da vsak župan, dlje ko je na županskem mestu, povsod, kjer lahko, »nastavi« svoj kader (beri svoje politične sopotnike). Tega se do naslednjega, sploh, če je dolgo na županskem mestu, nabere zelo veliko. Ko pride novi, sploh kdo iz nasprotne politične opcije, se »vaja« ponovi. In ko tretji, spet.

Natanko tako je tudi, ko kdorkoli od politikov pristane na najvplivnejšem mestu v politiki, torej na mestu predsednika vlade. Pa naj si je šlo za pokojnega Janeza Drnovška, ki je povsod, kjer se je le dalo, nastavil svoj politični kader, ali za vse njegove naslednike, z aktualnim predsednikom vlade Robertom Golobom na čelu. Razlika je le v tem, da eni bolj zavzeto kadrujejo v državni upravi, drugi denimo v Telekomu, na pošti, železnici, Elesu, tretji kje drugje. Povsod, kjer lahko. Tako to je.

Edina razlika od nekdanjih enopartijskih časov, ko so nam vladali komunisti, je v tem, da so takrat vladali in odlagali svoj kader le eni, torej komunisti. In seveda, tudi v tem je bila razlika, da smo to takrat vsi vedeli, a o tem nismo smeli govoriti. Mediji pa so molčali. Zdaj pa to vemo, mediji ne molči(j/m)o, pomaga pa nam tudi ne kaj dosti. Le jezimo se, da je tako. Da imajo tisti s političnim predznakom še vedno in kar naprej prednost pred nami, ki političnega predznaka nimamo. Na srečo vsaj v privatnem sektorju ni tako. Tam uspešni podjetniki ne iščejo nekoga s strankarsko izkaznico in političnim znanjem, ampak predvsem nekoga, ki zna tudi kaj koristnega. Zdaj po tem uvodu pa grem k aktualni temi.

K pravosodni ministrici Dominiki Švarc Pipan, ki je ponudila odstop, predsednik pa ga do tega trenutka (jutro, 6. februarja) še ni sprejel. Kar se mene tiče, povsem pričakovano. S tem želi in hoče svoji koalicijski partnerici, torej SD, ki po zadnjih anketah že lepo zajeda v volilno bazo Golobove Svobode, malce spodrezati krila. »Uporna« ministrica mu še kako prav pride. Namesto, da bi po šlamastiki z nakupom sporne stavbe na Litijski »spakirala kufre«, se je lotila iskanja krivcev za pranje svoje odgovornosti vsenaokrog. Evo, zdaj ji pride prav ravno odlagalni kader, o katerem sem pisal v uvodu. Ki je odlagalni kader vseh strank. Tudi tistih političnih strank, ki jih ni več, torej LDS, pa Zares denimo. A teh ne išče, ker ti so še vedno v ozadju Svobode in še kje, zdaj išče kader tistih, ki so v opoziciji in slišijo na ime SDS ali NSi. Ti pa ne vladajo. Golobu pa kot rečeno še kako paše, da ministrica tolče tudi po še vedno svoji SD, za katero pa tako in tako vemo, da Dominika Švarc Pipan ni bila prva izbira za pravosodno ministrico, želel si jo je na tem mestu predvsem mandatar. Zakaj, ve sam.

Lepo je danes za Delo povedal nekdanji predsednik SD Igor Lukšič, navajam: »SD ne more veliko storiti, da bi prepričala javnost, da nima prstov v marmeladi. Proti mašineriji naveze LDS-ovcev, zaresovcev, pozitivcev, šarcistov, bratuškovcev, SMC-jevcev in svobodistov se je najbolje sprijazniti z vlogo rezervnega kolesa. Nemogoče se je boriti s tistimi, ki jih ni na politični fronti in delujejo iz varnega ozadja«.

S tem je Lukšič povedal vse. Se vam zdaj zdi čudno, da je zadnjih nekaj tednov Golobov svetovalec nekdanji LDS-ovec in zaresovec Gregor Golobič? Meni ne. In ne verjemite, da gre komurkoli, razen meni in vam, ki nismo vpeti v politične stranke, za preganjanje korupcije? Kje pa, gre za in samo za vpliv. Kjer je vpliv, pa je tudi denar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice