Naprej na vsebino

mag. Marko Zidanšek: Do kdaj bo Evropa pribežališče teroristov?

Objavljamo osebno razmišljanje predsednika Slovenske ljudske stranke ob včerajšnjem terorističnem napadu v Španiji.

V luči včerajšnjega terorističnega napada v Barceloni, ki je po zadnjih podatkih terjal že najmanj 13 življenj, se znova sprašujem, do kdaj bo Evropa žrtev nepremišljene politike liberalnih  evropskih voditeljev, ki ne sprevidijo svoje odgovornosti in nerazumnosti.

Migrantska kriza leta 2015 je destabilizirala Evropo – porušila občutek varnosti in miru, ki ga je Evropa po vseh vojnih grozotah le stežka znova vzpostavila. Demokracija, varnost in enotnost so bile ključne misli in sanje evropskih voditeljev po 2. svetovni vojni, ki so se zavedali, da je treba storiti vse, da se bo v Evropi znova živelo v miru in sožitju.

Tako pa smo v vsej modernizaciji in napredku pozabili, da se nekatere zadeve enostavno ne da kar tako vkomponirati in integrirati. Ekonomski migrantje, izmed katerih veliko število skrajnih islamistov, so uspeli zamajati tisto, za kar se je Evropa borila dolga desetletja. In tega jim ne oprostim. Vsako človeško življenje, ki se konča zaradi tako grozovitega dejanja, je sprevrženo, brutalno in pod nobenim pogojem sprejemljivo.

In znova čakamo, čakamo, da nas nekdo reši. Koga ali kaj čakamo? Če se sami ne bomo uspeli zavarovati in poenotiti, lahko čakamo na pomoč v nedogled. Do novega terorističnega napada. Naj si bo to včerajšnja Barcelona, London, Pariz ali Bog ne daj Slovenija. Za ta dejanja ni opravičila.

Spomnimo se napada na glasbenem koncertu v Londonu, kjer so bile tarča mlade oboževalke in oboževalci ter njihove družine. Otroci so grožnja teroristom? Mame, ki svoje hčerke peljejo na koncert? Turisti in prebivalci v središču Barcelone? Novinarji in mimoidoči v Parizu?

Je to Evropa, ki smo jo zgradili? Ne, to ni Evropa ki ima svoj temelj v krščanski demokraciji. To niso načini, kako Evropejci živimo. Če želimo demokracijo, moramo biti demokratični – a kje je meja demokracije? Kje je meja demokracije, ko mati brani svojo hčer pred teroristi? Ko piješ kavo na La Rambli s partnerjem, prijatelji ali otroci, in ti nekdo poseže v tvojo varnost. Tvoje življenje. Naše življenje.

Ne, to ni Evropa, ki si jo želim. Svoji družini, prijateljem in rojakom želim, da bomo živeli v varni in mirni Evropi. Demokratični Evropi. Naši predniki so se preveč dolgo borili za mirno in varno Evropo, da bi dopustil, da neodgovorni in strahopetni liberalni politiki, ki na račun tovrstne problematike pridobivajo svoje nove volivce in podpornike »vse sprejemajoče in nič zahtevajoče politike«, še naprej zavoljo lastnih egoističnih in preživetvenih nagonov uničujejo Evropo in žrtvujejo življenja nedolžnih ljudi.

Mi, prebivalci Evrope imamo tega dovolj! V Slovenski ljudski stranki smo prvi opozarjali našo vlado, ki je dopustila, da se je na tisoče nepreverjenih in nekontroliranih oseb sprehodilo po Evropi. In se mirno sprehajajo še danes. In mi bomo mirno čakali, kdaj se bo znova zgodil kakšen terorističen napad in zraven poslušali modre politike, ki nas bodo pomirjali, da so vsi teroristi naši prijatelji in nam ne predstavljajo groženj. Človek gre v Sloveniji lahko v zapor, če ne zmore državi plačati 200 evrov davka, nihče pa ne sedi v zaporu, ker je zaradi svoje uničujoče politike soodgovoren za kaos v Evropi.

Naša odgovornost je, da če že ne za nas ampak vsaj za naše potomce poskrbimo, da bodo imeli kje živeti. V naši kulturi. Z našimi običaji. Z našimi vrednotami. Pa da ne bo pomote, ne obsojam muslimanske vere, sem pa mnenja, da se nekateri običaji in vrednote ne skladajo z našimi. Mi spoštujemo naša pravila in običaje. In tudi če kot turisti gremo kam v kraje, kjer so drugačni običaji in vrednote od naših, le-teh ne zaničujemo in vsiljujemo svojih, ampak pustimo, da oni doma živijo po svojih pravilih, mi bomo pa v Sloveniji in Evropi živeli po naših!

mag. Marko Zidanšek,
predsednik Slovenske ljudske stranke

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Miro Lj
Miro Lj
4 years ago

G- Zidanšek. “Vrednote”ki jih vi podpirate so pripeljale do tega da omenjeni ljudje postopajo po Evropi.Od križarskih vojn, pa do danes zahodnjaki jih ropajo, , netijo vojne, pobijajo…, pa potem “mirijo”, a vse pod plaščem “demokracije” in pravic po meri ljudstva, ki so vse drugo, samo to ne.Tudi eksodus smo organizirali zahodnjaki. Samo vi brezpogojno sledite ameriškem fašizmu…, pa boste spet “zvonili po toči”. Res me zanima koliko je Slovenija sprejela beguncev iz Sirije?

Janez
Janez
4 years ago

Takšnih sprevrženosti pa že dolgo nisem prebral. S križarskimi vojnami opravičuješ poboj otrok na koncertu v Londonu??? “Mi, zahodnjaki smo storili nekaj??? Kdo točno? Tisti, pobiti na koncertu v Parizu??? Tisti, ki jih je fanatik zabodel danes na Fiskem??? Če se čutiš krivega, pojdi tja in jim to povej, večine ostalih pa ne mešaj v svoj drek!!! Kdaj je Finska napadla Sirijo??? Slovenija??? Nemčija??? Le zagovarjaj fanatike, ki pobijajo nedolžne, upam, da bodo pobili najprej take kretene kot si ti!!! Evropske vrednote, ki jih očitno zavračaš, so svoboda mišljenja, veroizpovedi in enakopravnost spolov. Vsa to tvoji ljubljenčki uničujejo z eksplozivom,… Read more »

Prijava na e-novice