Skip to content

Viralni video ogorčenega uporabnika pošte obkrožil Slovenijo

Pošta Slovenije vztrajno zapira svoje poslovalnice, saj očitno pozablja, da ni navadno tržno usmerjeno podjetje, temveč podjetje, ki je dolžno zagotavljati univerzalno storitev vsem državljanom. Z zapiranjem poslovalnic nadaljujejo trend centralizacije Slovenije, kar izrazito negativno vpliva na slovensko podeželje, kmetijstvo in posledično gospodarstvo, seveda pa tudi na družbeno stratifikacijo v Sloveniji: državljani z vasi po tej logiki postajajo drugorazredni. Eden od njih je posnel spodnji videoposnetek, na katerem jasno pove, kaj si misli o storitvah Pošte Slovenije.

Zadovoljstvo s poštnimi storitvami upada

Po letošnji AKOS-ovi raziskavi zadovoljstva uporabnikov Pošta Slovenije v javnost daje podatke o povprečnem zadovoljstvu slovenskega uporabnika poštnih storitev v zvezi z dostopnostjo in ceno storitev.

Se po volitvah obetajo spremembe na poštah?

Predsednik SLS Marko Zidanšek od pošte pričakuje prednostno zaposlovanje slovenskih državljanov.

V Slovencu smo v tem mesecu že pisali o spornih praksah vodstva Pošte Slovenije, na katerega letijo mnogi očitki zaradi zapiranja manjših poslovalnic in zaposlovanja tujih državljanov. Predsednik SLS, mag. Marko Zidanšek je vodstvo Pošte pozval, da kot državno podjetje pri zaposlovanju dajejo prednost slovenskim državljanom in državljanom članic EU z ustrezno stopnjo znanja slovenščine, zapolnitev delovnih mest pa regulirajo tudi s plačno politiko. SLS je od vodstva Pošte Slovenije zahtevala tudi takojšnje prenehanje zapiranja manjših poslovalnic na slovenskem podeželju.

Natančen pregled raziskave in realno stanje kažeta drugačno sliko.

1) Reprezentativni vzorec uporabnikov, zajet v raziskavo, je občutno premajhen.
Medtem ko v Sloveniji živi več kot 1.700.000 oseb, starejših od 18 let, je bilo v raziskavo zajetih le 316 podjetij in 705 posameznikov, kar predstavlja 0,041 % uporabnikov. S tem so rezultati raziskave zanemarljivi.
2) Anketiranci bi plačali višjo ceno storitev, če bi njihovo poslovalnico ohranili.
Kljub temu, da je Pošta DOLŽNA zagotavljati enake storitve vsem državljanom, so tisti iz manjših krajev celo pripravljeni plačati več, da bi poslovalnico v tem kraju obdržali. Pošta jim ne zagotovi niti te, že v osnovi nepravične ureditve.
3) Indeks zadovoljstva uporabnikov pada že od leta 2014.
Slednjega ni treba dokazovati preko raziskav, dovolj je že krajši pogovor s povprečnim uporabnikom Poštinih storitev. Eden izmed njih je v navalu jeze posnel video, ki je na družbenih omrežjih že zaokrožil Slovenijo.

Anja Vrhovnik

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice