Skip to content

Primož Jelševar: Izredne uprave so neetičen kadrovski napad SMC na bolnišnice

Današnja potrditev predloga Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov je neetičen kadrovski napad SMC na vodstva bolnišnic so prepričani v SLS.

Predlagani sanacijski odbor, ki ga bo imenovala in razreševala neposredno ministrica, bo s svojimi prevelikimi pooblastili prevzel pristojnosti upravam bolnišnic. Na ta način si SMC želi podrediti finančno poslovanje bolnišnic, ki so zaradi neustreznega vodenja zdravstvenega sistema eden od največjih finančnih ponorov v državi.

Na SMC leti vse več očitkov, da se ukvarjajo le še s kadriranjem

SMC se tako namesto s katastrofalnim upravljanjem družbenih podsistemov ukvarja le še s kadriranjem svojih političnih prijateljev na strokovna mesta, ki jim dokazano niso dorasli. Napake svojih kadrov v ljubljanskem kliničnem centru, ki je pridelal največjo izgubo, skoraj 100 milijonov evrov, poskuša SMC s PR kampanjo prevaliti na celoten zdravstveni sistem, ki so ga s podfinanciranjem izčrpali, da ne more več opravljati svojega poslanstva.

Primož Jelševar, podpredsednik SLS: »Ministrico Kolar Celarc sprašujem, kako bo sankcionirala lastno odgovornost zaradi prenizkih cen storitev in izčrpanja zdravstvenega sistema. Ali niso njeni svetovalci že pred leti ugotovili, da je zdravstveni sistem največji bolnik v državi? Ali ji niso dovolili vpogleda v neskončne pozive ljudi in stroke, da je treba takoj ukrepati, sicer bo škoda njenega slabega vodenja pristala na bolnikih? Je bilo izčrpavanje zdravstvenega sistema le podla in nečloveška igra, kako kadrovsko prevzeti ustanove, ki skrbijo za zdravje ljudi?

V SLS pozivajo ministrico Kolarc Celar naj pokaže rezultate njene zadnje 200-milijonske zdravstvene reforme, kjer je vsak Slovenec moral primakniti 100 €: “Namesto da bi Vlada RS v okviru svojih pristojnostih na vodilna mesta v zdravstvu postavila dobre gospodarje, ki bodo s svojim strokovnim znanjem zdravstvene storitve približali tistim v Avstriji, Nemčiji in drugih razvitih evropskih državah se je začelo kadrovsko plenjenje slovenskih bolnišnic v najbolj surovi obliki,« je še prepričan Jelševar.

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice