Naprej na vsebino

Uroš Vodopivec: Cilj je otrokom polepšati dan

Kar 700.000 Slovencev se dnevno bojuje z revščino, od tega jih okoli 280.000 živi pod njenim pragom. Pod pragom revščine se tako na žalost znajde tudi približno 46.000 mladoletnih otrok, malčkov, mini maturantov, šoloobveznih in srednješolcev. Predvsem tistih, ki jih takšne skrbi ne bi smele pestiti.

Dobrodelnost je eno izmed pomembnih poslanstev mnogih slovenskih organizacij, kar je po ekonomski krizi in – predvsem − krizi vrednot postalo za nekatere velikega pomena.

Trudimo se stati ob strani in podati roko ob težkih trenutkih, kakor vemo in znamo. Vsake uspele dobrodelne akcije se zato toliko bolj veselimo, zato smo sodelovali v akciji Napolnimo šolsko torbo, ki je potekala na Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje. Cilj akcije je bil otrokom iz socialno šibkejših družin polepšati dan, njihovim staršem pa olajšati vsaj kakšen mesec, saj je pred začetkom novega šolskega leta še toliko več stroškov kot ponavadi,” pravi Uroš Vodopivec, predsednik SLS Grosuplje, ki je tako Janji Pečelin, vodji akcije Napolnimo šolsko torbo predal 18 delovnih zvezkov.

»Ob začetku šolskega leta želimo vsem učencem uspešno delo, obilo ustvarjalnosti, veselja do učenja in pridobivanja novih znanj ter nepozabnih trenutkov ob druženju s sošolci in navezovanju novih prijateljstev,« je še povedal Uroš.

Socialni korektiv je naloga države vendar mnogi dobrodelni projekti po Sloveniji kažejo, da se država tega ne zaveda.

Ko se ozremo po mnogih dobrodelnih akcijah društev, organizacij v Sloveniji, lahko vidimo, da imamo Slovenci zelo razvit čut za sočloveka, veliko je dobrodelnih in humanitarnih društev, kjer prostovoljci dneve in noči preživijo s “prodajanjem” dobrih del tistim, ki bi brez njih živeli človeka nevredno življenje. Ne prodajajo jih za denar, prodajajo, jih ker se glede na situacijo čutijo dolžni da nekaj naredijo. Po drugi strani, pa se ne moremo znebiti občutka, da vse te organizacije opravljajo delo nekoga drugega. Zakaj je vse več problemov, ki jih mora reševati civilna družba, prostovoljci, in različne organizacije, ko pa je socialni korektiv naloga države?

Uredništvo

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Katja P
Katja P
6 years ago

Bravo, vse vec je taksnih Urosev! Zalostno da mora bit tako.

Prijava na e-novice