Skip to content

Zakaj možje, ki varajo ne zapustijo svoje žene?

Varanje je tema, ki še vedno buri duhove. Nekako moralno je, da mož, ki se zaplete, ali zaljubi v drugo žensko pove to in, ali skuša ohraniti zakon, ali preprosto gre. Vendar možje, ki varajo imajo kar nekaj razlogov, da ostajajo ob ženi.

Koliko poguma zmore mož, ki se vrača domov in ženo poljubi, kot da te ustnice ne bi kakšno uro poprej poljubljale nekoga drugega? Zakaj ne ostanejo pri ljubici, če je očitno le ta boljša izbira? Vprašanja katerih odgovori so skrivnost. Mogoče le želijo oboje in se nočejo odločiti samo za eno, ker mu takšen način ustreza. Pri ženi ima varno zavetje, pri ljubici zabavo, le kdo bi bil tako nor, da tega ne bi ohranjal.

Dejstvo je, da moški in ženske gledajo na varanje drugače.

Skok čez plot so počitnice

Nekateri moški, ki varajo poimenujejo svoje skoke počitnice. Z žensko, ki je ženo prevaral nima resnih namenov, je zgolj popestritev njegovega na videz popolnega življenja. Odnosa do družine ne spremeni, ljubica je le zabava – kratke počitnice, ki se po krajšem odboju zaključijo, če je bilo dobro, se še kdaj vrne, drugače je le destinacija, ki jo je obiskal.

Dvojno življenje mu uspeva

Moški, ki se je odločil, da bo živel na dveh stolčkih, se ne more odločiti kaj mu pomeni več, po drugi strani življenje ob ženi, ki je znosno in ima v bistvu vse, predstavlja svoje ugodnosti, a hkrati tudi življenje ob ljubici, ki se trudi, da so skupni trenutki čudoviti, ni slabo. Ob ločitvi bi tvegal bitko, a hkrati ne ve, če bo sčasoma ljubica postala tako znosna kot je bila žena, ali bo uspela vlogo animatorke ohraniti in bo imel vse. Tveganje je preveliko in je življenje na dveh koncih bistveno lažje.

Kljub varanju ima ženo še rad

Mogoče se zdi rahlo ironično, da mož, ki vara, ne zapusti svoje žene, ker jo ima še vedno rad. Preprosto mu je misel, da bi ženo prizadel tako boleča, da raje ostaja z njo, vsaj tako dolgo dokler je njej še do njega. Popolnoma nerazumljivo, ker v bistvu s tem, ko jo vara, že močno načenja čustven svet žene. A moški so z Marsa, ženske z Venere in očitno je njim to logično, ženskam ne.

Žena ga pozna

Vsaka nova veza je vsaj v začetku polna strasti in majhnih laži, ker si nihče ne upa biti tisto kar je. Pri ljubici lahko igra princa na belem konju, a žena ga pozna, pozna njegovo dobro in slabo stran, pozna njegove strahove, je bila z njim v dobrem in slabem, videla ga je jokati in se smejati … Ona je prijateljica, zona ugodnosti, ki je vedno tu, ko gre vse narobe. Zakaj bi to zono zapuščal?

Otroci so razlog, da ostaja ob ženi

Vsi smo bili več ali manj vzgojeni v duhu, da si je potrebno ustvariti družino. To je tudi želja moškega, ki vara. Žena, otroci in navidezno srečno življenje mu pomeni vse. Njegova žena je dobra žena, dobra mati, nimata nekih težav, a vendar ostaja tu tisti ampak … Ravno ta ampak je razlog, da so skoki čez plot iskanje zapolnitve tega ampak.

Tisoče in tisoče študij je bilo narejenih na temo varanja, teorij zakaj je temu je veliko, a vse imajo skupno točko, tisti, ki vara išče nekaj. Dokler tega ne bo našel, bo svoje življenje krmaril po nemirnem morju in mogoče nikoli prišel v varen pristan.

Ines Logar

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Katja P
Katja P
6 years ago

Dober clanek, ki realno opisuje varanje. Saj pa zenske nismo drugacne.

Prijava na e-novice