Skip to content

V Nemčiji od prihoda migrantov zaskrbljujoče povečanje kriminala

»Migrantska kriza« je Evropo potisnila ob zid in vsaka država zase se bori z nastalo situacijo. Če ravno so se leta 2015 besede Angele Merkel, naj Sirski migranti pridejo v Nemčijo, zdele kot lepa gesta, se je na koncu izkazalo, da je vse prej kot to. Pomoči potrebnim ljudem je treba pomagati, to sploh ni vprašanje. Evropejci pa smo slepi, če bomo še naprej mižali pred tistimi, ki so evropsko migrantsko krizo izkoristili za teroristične napade, ali za eleganten način, kako priti še do več denarja.

Evropa se je močno spremenila po tem, ko je leta 2015 Angela Merkel Sirske migrante povabila v Nemčijo.

Slovenija načeloma ni obljubljena dežela, ker se sami borimo z revščino, če ravno kažejo statistični podatki drugače. A vendar nekdo, ki je begunec, ne migrant, se bo ustavil v prvi varni deželi in si skušal urediti življenje, ne glede na standard države.

Leta 2015 slovenska politika še previdna do migrantov

Na varnostno tveganje migrantske krize je leta 2015 politika zelo previdno opozarjala. Predstavniki vseh parlamentarnih strank so javno zatrjevali da bi migrante vzeli celo pod lastno streho, o čemer smo v Slovencu že pisali, do sedaj teh obljub ni izpolnil še nihče od njih. Še najbolj glasni so bili v Zidanškovi SLS, kjer so organizirali celo protest proti neustrezni migrantski politiki Vlade RS in s tem ob zgražanju mainstream medijev začeli protestno gibanje proti politiki odprtih mej v Sloveniji.

Januar 2016 – prvi protestni shod s katerim so v SLS opozarili na varnostno tveganje zaradi prihoda velikega števila migrantov v Evropo

A Cerarjeva, Erjavčeva in Židanova vlada je delala po svoje in preko Slovenije v Evropo spustila več kot miljon in pol ilegalnih migrantov. Na koncu so varnostni fiasko poskušali omejiti s postavitvijo žice, oz. tehničnimi ovirami, vendar je bila kritična masa očitno že presežena. Vlada pa je s prepozno postavitvijo žice dosegla le nove stroške na ramenih davkoplačevalcev in sedaj še odškodnine, ki so jih tehnične ovire naredile.

Že ob samem prihodu leta 2015 je bilo moč zaslediti novice, da so migranti na svoji poti napadali, kradli in celo posiljevali ženske. Takrat so bile takšne novice označene kot lažne novice, špekulacije in celo ksenofobne. Slabe tri leta kasneje realna statistika kriminala v severnih in zahodnih državah EU kaže zelo zaskrbljujočo sliko.

Zaskrbljujoči podatki iz Nemčije

Deutsche Welle je pred dnevi objavil študijo policije v Spodnji Šaški v Nemčiji, ki je pokazala, da se je od prihoda migrantov delež kriminala v Nemčiji močno povečal. Policija je zaznala 10,4 % rast kriminala, od tega so ga kar v 92,1 % zakrivili migranti. Največkrat so rob zakona prestopili moški stari med 14 in 30 let. Policisti pa dodajo, da je nujno treba še upoštevati dejstvo, da veliko dejanj zaradi strahu ni bilo prijavljenih.

Poskušali smo ugotoviti, kakšna je situacija v Sloveniji, a žal nam do danes s Policije niso še uspeli odgovoriti.  Po naših neuradnih informacijah, v Slovenijo dnevno pride vsaj 30 ilegalnih pribežnikov – migrantov, ki noč, dan ali dva preživijo v azilnem domu, nato pa lahko neovirano odkorakajo dalje, saj nanje nihče ne pazi. Kam in kaj počnejo nihče ne ve. A dejstvo je, da so v Evropo preko Slovenije prišli mnogi teroristi, ki so bili odgovorni za masaker v Parizu, množična posilstva v Kölnu in za katere niti Nemčija ne more več zanikati, da so odgovorni za porast kriminala v Evropi.

Metod Kranjc

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice